berat badan naik

Mcmner nk kawal berat badan ye.. Bulan lepas timbang 62.7kg.. Td timbang naik 67kg.. Uishh byk ny tu naik... ??

26 Các câu trả lời

Sy setiap 2 minggu naik 2-3kg. Skrg da naik almost 20kg. Takpe. Kite enjoy & senyum je walaupun setiap kali appointment kene marah dgn nurse. Yg penting setiap minggu muka kita kat kk check bp je sbb doc nak monitor. Bp okay hb okay gdm okay kita sambung je makan lagi. Nak buat gane lagi kan. Tak makan anak lapar😊

Haha sy pun sebulan naik 4kg 🤭 sblm mgndung 42kg skrg dah 54.5kg dah huhu tiap 2 minggu naik 2kg padahal makan pun dah kawal 😂 smpaikan kena suruh minum gula bru je tdi harap result cantik lah dan tak sangkut hehe

Kita serupa.. Sy berat masa bukak buku pink 44.7kg,skrg dh 5w 2d Pg td timbang 51.45kg.. Bulan lps berat naik 3.4kg,trus misi dh bookingkan date utk minum air gula. So skrg mmg kne g check up 3 mggu sekali..😭😭

5y trước

berat sy cuma naik 1kg sbln.. kl mkn bnda berat kul10 mlm dh xmkn..

Hehee.. Sama la kita.. syukur tak sangkut GDM.. cuma HB bkurang.. ni sdg usaha utk kurangkan pngmbilan nasi.. Dr pesan makan sayur dan buah sparuh pinggan.. lauk dan nasi suku/suku shj.. 😊😅

Biase tu.. Name jugak Orang mengandung 😅 sye pun sblum preggy 40kg skg dah 56kg alhamdulillah.. Rezeki Just nnty Kna minum air gula lah, takut Gula darah tinggi sbb berat badan cpat naik..

5y trước

Ha... Minum air gula bagi habis yer... Tp jgn terkejut dan termuntah pulak.. 😅😅😅

Masa 1st trimester berat turun. Masuk 2nd trimester, setiap bulan naik 2kg saja. Mmg dah set x blh lebih dari 2kg. Setiap minggu timbang berat badan. Pastu exercise sikit. Hehe 🙊

mkn nasi sdkit.. lbh kan sayur, buah ulam2 n i msak.. mkn ckup 3kli shari nasi.. tp nasi sdkit shja.. kl ambil rti jgn mkn nsi.. lbih baik ambil roti bjirin.. sy amlkn utk slim

5y trước

sy share nk kurus.. ketuk serai, ambil i seglas dan rebus serai tsbut... pastikan i tsbut mjdi secawan sja jgn tlalu pnuh.. buat smggu skli.. bgntung kpd brat bdan anda..

Sy dulu cepat juga naik, sebab syok makan. Tapi kawal dengan light exercise yg sesuai untuk pregnancy dan cuba cuba cuba makan sikit je untuk hilangkan cravings hehe.

Sy menunggu hari nak bersalin je lagi, awal2 preggy berat 48kg sekarang 74kg, dua kali check gdm. Nasib x sangkut. Saya makan normal, berat masih naik mendadak

5y trước

Haha.. Sama lah kita. Saya b4 pregnant 54kg..now naik 73.5kg.. 3 or 4 minggu lg nak bersalin. Kot2 smpai 75kg nie nanti.. Week 30 dlm masa 2minggu baby naik 500g dr 1.5kg ke 2.2kg, doc suruh minum air gula nsb x sangkur rupanya baby yg naik mendadak. Now baby slow down 2.3kg 🤭

saya bulan lepas 46.5kg, bulan ni checkup dah 50kg adoii terus kena minum air gula 😭 taktahu la cane nak kawal, dah kawal pun naik jugak 😂😂