tak tahu nak bagitahu kat klinik kerajaan nanti bila last period.

saya dah berkahwin 2tahun6bulan. saya jenis period tak teratur. kadang 2-3 kali je period dalam setahun.pernah juga hampir setahun tak period. baru2 ni saya buat upt test dan Alhamdulillah positive. Saya pergi klinik swasta scan nak tahu dah berapa weeks. Tapi doktor kata belum nampak kantung dan mengatakan mungkin baru berusia 4 weeks. Saya last period 29.9.2019

tak tahu nak bagitahu kat klinik kerajaan nanti bila last period.
26 Các câu trả lời

Alhmdulillah tahniah..stiap kali period sis ada note x dkt kalender?? Atau guna app period calender... Even period x regular at least klu kita ada remark bila date kita period in shaa Allah doc akn dpt kira dh bpe wik sis preggy.....penting sbnrnya tuk tnda dkt kalendar date kita period.. dr situ juga leh detect jika ada pape abnormal pd kita yg kekdg kita trlepas pandang ttg keshtn rahim kita.. yg mne kita ingt bila period tak tratur tu mcm normal kekdg ada juga xnormal yg blh jd kita ada alami pcos.. cyst... Fibroid.. n etc......

4y trước

Sis sy nak tnya sy check. Upt positive tp ad lendir darah normal ke?? Sy x dtg bulan baru sebulan

Tahniah sis. Sy pon jenis period yg tak teratur. Kadang2 delay sampai 3 minggu. Alhamdulillah kuasa Allah 3 bulan berkahwin kami diberi kepercayaan untuk ada zuriat dalam rumah tangga kami. Alhamdulillah. Jaga diri leklok ye sis. Btw pasal period tak teratur tu, nanti dah lepas beranak kene consult doktor sakit puan tau. Bahaya kalau dibiarkan tanpa kita tahu sebab. Semoga sis & baby sihat walafiat. Aaamiinn3.

Sama mcm sy. Cycle period sy 40+ days. Mse 1st scan nampak kantung saja. Kalau ikot tarikh period msa tu dh 7w. Lps 2 mnggu sy scan semula bru nmpak baby n baru 7 minggu. Beza almost 2 weeks dengan kiraan tarikh period. Cuba sis tunggu lagi 2 minggu and scan semula. Sy buka buku pink,kilinik ikot due date based on 1st scan sy, xikot dr kiraan tarikh period.

4y trước

In shaa Allah stay positive ye sis..

Tahniah mummy. Jaga diri elok2.. Faham sgt bila period x teratur ni mmg susah nk kira usia kandungan based on LMP.. Tapi xpe, Lmp tu sebagai rujukan je.. Due date dan usia kandungan akn dikira berdasarkan scan. Jgn risau sis, ramai je period x teratur.. Nurse2 mesti tau mcmmana nk handle.. Kalau sis ada buat OPK/BBT mngkin boleh jadikan rujukan

4y trước

OPK/BBT tu ape sis.. Maaf masih banyak yg kena belajar.

Tahniah awak.. lg 2 minggu try pergi scan lg skali. Sbb melalui scan br bole tau usia baby.. mcm sy lewat 2 bulan lebih, bile buat upt naik double line. Bile scan br 4 weeks.. same jugak period tak teratur..

4y trước

In shaa Allah.. semoga dipermudahkan urusan sis jgk. Aminn.. 💕

Sis pergi je klinik lain ckp nak scan..kata period x teratur.. ntah2 scan baby da more than 4 weeks pon.. insist for scan ye sis.. bukannye sis X bayar for that visit

Xjd mslh period x teratur bgtau je. Sy pn sama.. Kdg 3 bln xde period pernah 6 bulan x period.. Mayb sbb berat bdn sy.. Masa scan, bole agak ikut saiz baby.

Kalau irregular period doc akan kira anggaran usia kandungan (GA) dan estimate due date (EDD) dr result scan. 4w memang kecil lagi 😄 btw tahniah ye mommy

4y trước

Terima kasih...

Sy pn xregular, bgtahu saja pd dr. Nnti through scan dorg akn dpt detect due date kita. Priod xregular ni ssh nk tahu hri ovulasi.

Waa..tahniah sis..semoga baik2 saja..dan semoga sentiasa dilindungi Allah sehingga selamat melahirkan nnti...doakan saya juga yeaa aamiin

4y trước

Aminn sis.. Semoga sis pun dapat rezeki. Bersangka baik dengan Allah sis. Dialah sebaik2 perancang dan tahu apa terbaik untuk kita..