Lengkap Vaksin dah!! 💉😉

Saya da dapat first dose vaksin pada 9 Mei lalu, masa tu x tau pon sedang preggy. Pastu 2 weeks later, saya patutnya pegi utk 2nd dose. Dah tibehhhh, 2 hari before nak pegi vaksin, cek UPT sbb period late 1 minggu dah. Jeng2...Alhamdulillah. Then saya terus call kat number kat belakang card vaksin tu, nak tau cara and langkah seterusnya yg patut saya buat. Call kat PPV sangat membantu, dorang terus batalkan appointment saya masa tu dan akan follow up lagi. Saya tanya samada ada 1st dose tu akan mengganggu pregnancy saya x? Dorang cakap, kalau ganggu dia xkan jadi. kira saya ni sempat la menjadi. 😄so Alhamdulillah sangat2. So 2 hari lepas, PPV call tanya bila usia kandungan cecah 14 minggu? Saya respon 1 Ogos. Then terus dia buat appointment pada 1 Ogos utk pegi vaksin utk 2nd dose. Cepat dan Pantas! 👏🏻 Ade laluan khas disediakan utk ibu mengandung, sangat cepat x yah tunggu lama2. Nurse yg bagi vaksin tu pon pastikan kita tengok suntikan tu memang ada isi, tekan habis dan jarum tu buang dlm tong sampah. Last sekali, masa bagi kad vaksin tu, PPV remind balik kat kita, kalau ade deman ke apa ke lepas vaksin nih, boleh makan panadol yg biasa (bukan actifast). Tu pon kalau betol2 x tahan. Disarankan makan. InSyaAllah, mudahan semuanya baik-baik dan dipermudahkan je. Dan semoga anak yang dalam kmdungan ni, membesar dengan sihat dan jayanya. Amin amin YRA. #kitalawancovid #Vaccinated #vaccinationday #firstpreganancy #teampfizer

Lengkap Vaksin dah!! 💉😉
1 Trả lời

alhamdulillah..Saya baru setel dose pertama.. InShaAllah 3minggu lagi dose kedua pulak..Tulaa Saya pun ambik masa sejam aje untuk vaksin..Untung orang mengandung nie 🤭

3y trước

aah tulaa rezki 🥰