Unplanned pregnancy

6/9/2021 tarikh sepatutnya 1st dose vaksin. Tapi digerakkan hati untuk buat upt sebelum ke PPV. Terkejut tengok upt double line. Cepat2 ke klinik untuk buat ultrasound tapi terlupa sepatutnya urine kena penuh baru boleh nampak kantung baby. Maka kecewa sekejap, then doktor suruh buat upt lagi sekali. Masa tu Pukul 11 pagi & result upt double line. Syukur alhamdulillah Allah nk lindungi baby. Dktor bagi surat untuk postpone vaksin. Kena tunggu 14 minggu ke atas baru boleh amik 1st dose. 2nd baby after 3 years of waiting.

1 Trả lời

Actually ambik first dose bawah 14w tak jadi pape pon. Saya pon terambik masa baru 3/4w. Lepas ambik baru tau preggy. Now dah 16w, dah complete 2 dose

3y trước

tula. tdi g scan kt klinik dktor tu ckp skrg dh boleh dah vaksin even bawah 14w. Mgkin sbb 1st klinik yg sya pergi tu dktor xtau kot latest update