CZER MOM : SEC

saya czer mom , nie kali kedua czer . baru 30 hari masoh dalam pantang . after 2 week czer okay da taksakit luar dalam , batuk pon okay . tapi masok minggu ke 3 dan sakpai oe harini bahagian dalam perut sakit . kalau baring mengiring batuk . its normal ke mom ? atau saya perlu pergi ambil rawatan ke clinic .#bantujawab #ingintahu

2 Các câu trả lời

Better rujuk dgn doktor. Sy kelmarin jumpa benang kat dlm kulit, benang tu mencucuk keluar tak cair lg. Sbb rs gatal2 sy tarik rupanya panjang. Sy jumpa doktor, dia tarik lg benang tu adui menggigil sy. Dia cuma cdgkn potong lebihan yg terkeluar tu je, kalau jd infection kena pg klinik semula. Tp lepas tu kerap juga sakit bhgian czer tu mungkin sbb benang tu bergerak kat dlm. Kena bedrest br kurang sakit & sy urut2 sikit kat area czer tu bg darah lancar. Sis boleh Google 'c-sect scar mobilisation'.

Kena jumpa doktor untuk pemeriksaan. Czer ni, kalau lasak, memang dia kacau dalaman dan luar an tempat czer ni walaupun ibu czer kata 2 minggu dah elok luar dalam. Setahun 7 bulan baru saya boleh brisk walk melebihi 30 minit, buat kerja berterusan, melompat, meniarap.