Hubungan seks

Saya baru sahaja 11 minggu pregnant, boleh ke melakukan hubungn seks dgn suami?

8 Các câu trả lời

Biasanya 1st trimester x digalakkan especially prh ada history of miscarriages, walaupun selamat sbb ada amniotic fluid to protect the uterus. Mummy boleh dptkan nasihat OG sbb kita x tahu kan keadaan pregnancy mummy mcm mana. Setiap ibu mempunyai pregnancy situations yg berbeza. Kalau nak due bersalin tu, nak kerap bersama boleh sbb nak cepatkan bukaan cervix kecuali utk situasi placenta previa x digalakkan.

Better tak payah lg sis...sbb saya dah ada pengalaman tu...pregnant 11 week...mlm bersama...bangun pagi esok terus tumpah darah...darah keluar mcm air...terus pergi hospital cek...alhamdulillah stkat ni baby msih ok tp skrg ni kena bykkn bedrest...doktor pesan elakkan dulu bersama masa 1 trimester ni...😊

saya 10w pregnant. every week once akan buat hubungan seks. setakat ni Alhamdulillah, Allah masih lindungi anak kami. bapaknya lah tu tak menahan. 🤣 orang kata pregnant mom ni memang nampak seksi dimata husband. 🤭

boleh aje tapi depend pada badan.Saya dulu 10w ad bersama dengan suami cuma kena berhati2.Agak takut tanya doc dulu ye

masa saya pergi klinik, doktor tak galakkan di trimester pertama. kalau boleh jangan sis di trimester pertama

Kalau ada masalah kehamilan tak digalakkan. Better masa 2nd trimester.

saya buat je. lagi bernafsu hari2 nak buat seks. baby semua ok.

better elak dlu..tunggu 13w keatas