ketulan coklat

hi. Saya baru keluar wad sebab baby mengeras dan pembukaan dah pun 2cm. Harini tiba kencing keluar kentulan coklat mcmni. Siapa ada pengalaman mcmni ? kena g hospital balik ke

ketulan coklat
20 Các câu trả lời

Sy 5 hari mcmni kt wad.bukaan lmbat. Doc n nurse dok slhkn sy “awk minum air selusuh ke jd cmni”stressnya Ya Allah kite ni sakit dok kata lagutu.hari ke5 tu 2:30 pgi sy ckp doc sy dah xtahan.sy penat dah tahan sakit 5hari.tlg la sy xleh beranak lgi ke…suami sy pun da 5 hari xtido tunggu fl kete,bru la doc cpt2 bwk msuk labour room.induce esok beranak normal.

3t trước

saya pun mcm sis. pembukaan dh 2.10 sakit tapi tak kerap. Doc suruh balik seleps 4hari saya duduk hospital. Family saya pelik kenapa doc tak induce jee. Saya pun stress sis 😭 skg duduk rumah just pantau jelah gerakkan baby. Hati risau jee ni

ni micus plug. dlm beberpe hri akan bleeding.and nnti disusuli dgn air ketuban. bila2 mase je boleh beranak. stgah org lmbt lgi, stgah org sehari je. mybe baby dh tolak btul2 la kple tu..

3t trước

ada org berhari2, ada org bbrp jam je

sy ank 1 until 3 bgini kluar tanda. sambil2 tgk klu ada kerap contraction. tapi sy ni jenis risau .. terus ja ke hospital. smpai hospital bukaan dah 2 3 cm. jadi tunggu ja la kat ward smpai bersalin.

macam saya haritu kena tahan dekat PAC sebab ada pre-term contraction, lepastu nurse inform kalau ada bleeding terus datang balik. jadi puan segera ke hospital ya. moga dipermudahkan

Blh tanya klau baby mngeras tanda nk brsalin tu rasa sakit ke? Lps tu baru ad tanda lain2? Sy risau jgk sbb ank 1st, slalu je rasa baby mngeras normal, perut n blkg rasa sakit tu yg nk tanya apa beza dgn tanda nk brsalin.

3t trước

saya mcm awak lah. mengeras tapi tak to much. Dalam sejam gitu mengeras. Pergo hospital kena seluk 2cm 🤣 tapi skg dh balik hospital. Sebab cm masih kekal 🤣

most probably mucus plug tu. kalau nak tunggu contraction pun boleh, selalunya dalam few hours lagi start lah tu. tapi kalau tak berani, nak terus ke hospital semula pun boleh.

saya pernah n nyesal gak pergi awal sbb doc paksa pecahkn ketuban. better rilek² kt rumah exercise cpatkn bukaan. klau dh kena tolak LR, nangis nk duduk pun tak bg

3t trước

saya lah menyesal jugak. Asik kena seluk jee tapi cm still kekal. 2cm je. Duduk dah lah selama 4hari. Last doc suruh balik. Now masih tak sakit.

Sy dua jam lepas kluar mucus plus, pecah dh air ketuban, masuk LR, baru rasa contraction. Better g hospital terus

sy pun lepas dari hospital 2cm keluar mucus plug ni. selepas 2 hari baru contraction dan bersalin