Konfius kadang2

Hai moms ...sapa kat sini dah 36minggu ...normal ke kalau minggu ni kita kerap buang air besar tapi bila nak g tandas takda pulak poop keluar..rasa cam nak meneran ..saya baruk balik dari hospital hari Ahad lepas sebab kena tahan wad because dah pembukaan 3 tapi doktor benarkan balik sekarang kat rumah lagi😭risau jugak takut dah pembukaan lagi ..tapi xda rasa sakit ,keluar darah,pecah ketuban semua xda ..tapi baby bergerak aktif and perut selalu mengeras ...nak g hospital takut kena tahan lagi so tunggu contraction betul2 dtg baru g hospital ...#seriusnanya

4 Các câu trả lời

rasanya tuh tanda2x nak bersalin juga. lagipun da ada bukaan kan. bab mcm ni susah juga nak detect, ikut kata hati awak, rasa tak sedap hati ,pergi hospital. mcm saya dulu baby kick tapi tak aktif mcm selalu check tgok air ketuban drop ,malam tuh juga kena paksa bersalin.

sy pun sama sis..rasa mcm nak mmbuang/teran tpi x mmbuang pun.... sy tdi tanya nurse..nurse ckp salah satu tanda ... bila2 pun blh bersalin..so sis bersedia jer..kalau perut kerap mengeras/keluar lendir/pecah ketuban/sakit terus ke hospital...

sy 36mggu dah jgk, 2 3 hari ni mmg perut memulas beralun je..mcm cirit birit tp kdg x kua pape pun..dh byk dh ni baca tu salah satu tanda nk bersalin..dh bgtau doktor,die just bg air garam je..

sama la dgn saya boleh kata hari2 buang air besar