Ada ke yang pernah mengandung walau pakai IMPLANON?

Saya baru bersalin czer bulan 7. Ingt nak jarak at least 2 tahun stgh dgn implanon klau mmg konfem takkan mengandung selagi pakai sebab implanon kan mahal.. Pastu kena double protection jgk ke? #seriusnanya #implanon

8 Các câu trả lời

implanon 99% protect docter sendiri yg ckp, sebab tu mahal, 1% tu dg izin Allah kalau tetap Nak Beri rezeki maka jadilah. kalau iucd, cucuk, pil tu 50/50, sbb tu byk Kita dengar walau merancang dg Cara cucuk atau iucd tetap pregnant jugak, X dgr lagi yg pakai implan ni pregnant, sbb sy pakai implan dah 3kali (9 thn) Alhamdulillah X payah double protect, tp ikut puan kalau risau boleh je double protect ❤️

10mo trước

saya pakai iucd sampai 3y .. pastu buka alhamdulillah baru pregnant LG.. kalau implanon memang ketegori Selamat .. memang ramai doc suggest kalau berkemampuan untuk pasang

sy pn bru bersalin jun lepas. anak kedua czer jg. masa anak sebulan lbh sy pakai implanon.ni pn 1st time cuba anak 1st czer pn czer. dah 6thn.sy depo. mls nak ulang alik hsptl dah.huhu. doc ada kata 99% berkesan. InshaAllah.selebihnya tawakkal kpd Allah. so far,kwn2 semua kata ok

Saya implanon pancut dalam okay je, dan saya sangat aktif sex. Saya agak subur, try baby sekali lepas bukak implanon terus lekat. Jadi jgn risau, apape pun takdir Allah. Mmg implanon ni 99.9% berkesan. Have fun!! 😝

saya pakai 2 tahun tak double protection x lekat. tapi kalau takut, doublekan je. nak mudah, bersama bila bukan waktu subur. saya dulu x tgk pon waktu subur ke tak. mmg go je hahaha.

apa2 perancang yg kita ambik still ada risiko utk pregnant awak. tak 100% berkesan. apa2 pon boleh buat double triple protection semasa bersama

semua kena double protection... usaha jgk berhungan luar waktu subur..

10mo trước

if bergantung pd 1 je jgn kata tak ready plk nti kalau mengandung

Ramai kwn sy pakai ok sampai 3-4 taun

kalau bole double je