Pakai implanon

Saya baru lepas bersalin anak pertama and plan nak pakai implanon. Okay ke kalau pakai implanon? Ada apa apa side effect tak mcm gemok atau masalah kesihatan ke#firstmom #ingintahu #firstbaby

5 Các câu trả lời

alat perancang ni kena try & error. ada org makan pil pun dah ok & takda kesan sampingan. lain org, lain pula kesannya. seeloknya try yg murah dulu sbb implanon ni mahal. takut tak sesuai nanti rasa rugi pulak. tp kalau puan ada duit lebih & mmg dah pilih alat perancang tu, terpulang. kesan sampingan tertakluk pada individu & badan masing2. tak tahu kita akan dpt yg mana.

saya pakai x gemok, x naik banyak jerawat. senang sebab tahan 3 tahun. yg x bestnya period jadi x teratur. kadang2 lama sampai 2 minggu. kadang2 kejap dalam 4 hari. tapi bila dah 2nd year period akan jadi lebih teratur. saya rasa okay. kena try sendiri.

lain badan lain penerimaannya sepupu saya PKI implan badan makin menjadi² naik ... haid xpastilh teratur ke x? yg penting sis try and error . stgh org memilih UTK natural . sbb xde kesan sampingan .

nak pakai implan u kena cucuk depo dulu. sbb i baca depo dengan implan sama kesan dia. so try kaedah depo dulu kalau tak nak membaziurrrrssss

try and error