Kurang pergerakan

Saya baru 21weeks, tp baby mcm kurang gerak dr semalam even dh try mkn mcm2 termasuk mnum air sejuk. Boleh pergi klinik utk check ke? Sbb baby sye selalunya aktif waktu siang, dan die dh start gerak dr 17/18weeks lagi. Risau 😅😅 #firstbaby #firstmom

8 Các câu trả lời

Sy pn alami perkara yg sm.. Terus mnta bw ke hosp mnta cek kandungan ms tu jg.. Alhamdulillah baby ok jg. Cuma ms tu dia tga tdo & tukar ms dia akrif.. Alhamdulillah.. Skg da bersalin. Alhamdulillah baby da berumur 3bulan

Saya pon sama mcm tu tapi pegi klinik swasta dokter cakap normal je sebab baby makin besar and dia dah pandai kawal waktu dia nak gerak. Kalau dekat nak beranak nanti dia kurang gerak tu baru bahaya and kena cepat2 pegi checkup

Saya pun 22w risau gak kadang lambat nak tunggu dia gerak, tapi so far ada gerak tu Alhamdulillah okay la. Saya perasan baby saya suka gerak waktu saya solat… Lega rasanya… Moga anak saya jadi anak soleh🥰

sye pon alami situasi yg sme dgn sis..and sbb risau sye g scan..alhamdulillah baby ok ...time scan tu mmg dye duk diam je 😅😅😅

21w selagi ada rasa gerak dlm 24jam xperlu risau. Yg patut risau bila 28w keatas ya.

pergi saja sis kalau hati kurang senang. saya selalu scan stiap 2 atau 3 minggu d klinik swasta

cuba makan manis? bawa baby bcerita? suruh husband usap perut. biasanya dorang akan active malam

sye haritu bby diam terus g klinik, yelah first mom to be, ghupe ye bby tido 😂 alahai