macam mana nak tahu baby kurang gerak?

Hi moms, saya dah 39weeks, tarikh induce dpt 24/6 ni, soalan saya, harini rasa mcm baby kurang aktif, tapi kebiasaannya baby sy mmg kuat gerak start waktu malam, cuma siang rasa tak berapa aktif, atau sebab perut dah besar baby kurang aktif?boleh ke saya ke klinik dulu utk cek sblum terus ke PAC?

3 Các câu trả lời

hi sis ni atas pengalaman sy.. masuk 39 week bby mmg dh kurg gerak sbb tu tanda2 jgk. sy bersalin 39week 5day. kalau sis takut sis boleh ke PAC ya. semoga dipermudahkan

3t trước

Baikk terima kasih sis, amin ya rabb,

St due 22/6…xde tnda lg tp bby sy sama la cm awk siang xaktif sgt..mlm sgt2 aktif.. tp kick ckup je 10

Boleh. Better cmtu sbb kt hosp biasanya akn acuh tak acuh dgn layanan kecuali kalau betul2 ada tanda