ubat tambah darah yang tak mual

saya ada masalah hb rendah semasa hamil...tiap2 2 mggu kn jumpa doktor..saya mkn ubat zincofer tu..tp selepas mkn ubt wlupn dgn jus oren..dlm 10 minit mesti muntah blik...sebab rasa ubt tu bau x hlg lekat tekak..ibu2 ada mkn ubt atau supliment lain x untuk tmbhkn hb atas 11...blh kongsikn...Terima kasih...

25 Các câu trả lời

zincofer adlh yg trbaik utk tmbh darah tp klu tekak diri sndiri xdpt nego dan brtoleransi, doktor akn tukarkn ke iberet, obimin or lastly maltofer. tips nk mkn zincofer 1. set minda & hati serta pujuk diri sndiri utk mkn zincofer sbb nk tmbh darah dan xnk muntah 2. masa mkn yg ssuai sblm tidur mlm & disulami jus oren atau air yg agk rasa masam sdikit (brgntung pd ksesuaian tekak) utk elak rasa mual & muntah 3. sblm mkn, pstikn 2jam sblm tu xminum air yg brteraskn kopi dan teh 4. dh mkn zincofer tu, trus tidur dan tinggikn skit bntal di paras kepala atau tidur mngiring utk elak rasa mual & muntah, ada yg kata suplemen tu lbih mudah turun ke dlm perut (kesahihan fakta, sy xpasti).. cer try ea sis ☺️😘 sblm tukar suplemen yg len utk tmbh darah.

Ada ubt tmbh drh antara,obimin dan obimin pluz..tp klu mmg tak msuk mkn supplement,boleh search kat Google mknn yg tggi kandungan berzat besi..biasanya sy mkn peria dan hati serta daging merah,,mknn ni yg cepat naikkan hb..klu mmg tak naik,ada juga suntikkan utk naikkan hb

Saya pon sama mcm puan. Puan boleh cuba makan sangobion. Selalu keluar iklan tv. Mkn ubat tu dgn mnum air limau kosong tnpa gula. Tp dalam masa yang sama sepanjang mengandung puan kena puasa dari mnum kopi, teh dan nescaffe. Sbb ni akn sbbkn hb semakin low.

Makan sebelum tido kalau saya.Kalau makan waktu siang,dari xmuntah jadi muntah.Ubat lekat kat tekak je rasa n bau dia..iberet ke,ubat kk ke.semua jadi macam tu..kawan saya ajar,makan sebelum tido..xrasa loya.Terus makan sebelum tido..hehehe

Kalau saya utk tmbah drah dokter bgi ubat obimin pluz. Memg awal mula makan tu rasa loya nak muntah, lama2 ok. Saya simpan ubat tu dlm peti ais, makan ubat ni masa malam sblum tido. Makan malam 2-3jam sblum pengambilan ubat ni. #sharepengalaman

5y trước

OK. Thank you

Sy mkn zincofer walaupon awl2 memng muntah2 tp kuatkn diri demi ank dlm perut..dan skng dh nk msuk 30w alhamdulillah dh xmuntah2 ag maintain je mkn kol 12 mlm sbb time sy tido😁..hb pon ok je lom hb rendah lg..

says pun same sis makan ubat trus muntah bulan lpas hb turun 11 sye cirita ngn doktor yg sye makan ubat je muntah maybe sbb tu hb sye trun dokor suruh try maltofer .ngn makn kacang kuda

Saya mkn iberet.sebelum ni zincofer.bila mkn sblm tdo esok pagi saya akan muntah teruk.bertukar kepada maltofer..dlm 2 mggu hb statik.dr pakar suggestkn iberet.Ada perubhn hb dan xmual

Sya mula2 pn makn zincofer muntah... doktor tukar iberet... sya telan iberet pastu terus mkn buah jambu batu... bru xloya sbb ubat iberet tu busuk🥴

Sy x mkn langsung ubt tmbh darah..x blh mkn lau mkn msti pening x blh nk bgun..sy bli jus pati delima..alhmdulilh minum yg tu hb naik