Lendir darah 39 minggu

Hi. Saya 39 minggu 3 hari dan ada keluar lendir darah non stop dari pagi (macam darah haid dan warna darah terang). Saya dah refer hospital pagi tadi, baru buka 1 cm dan doktor kata kalau contraction makin kuat (kira saya tak boleh tahan dah), baru datang hospital. Pagi tadi juga saya ada check up mingguan di klinik. Nurse kata kalau lendir darah tu non stop keluar, kena pergi hospital balik. Sekarang ni saya confuse nak tunggu contraction kuat macam doktor cakap atau nak pergi je hospital lagi malam nanti macam saranan nurse tu. Sebab sekarang ni contraction tu saya masih boleh tahan dan darah lendir tu masih keluar. Ada ibu² yang alami situasi macam saya tak? #firstmom #firstbaby #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

9 Các câu trả lời

Saya ad pnglmn cm awak .. saya un turun lender .. lender akan jadi bnyak .. kontrction akan jadi non stop .. masa ad lender sikit bukaan saya bru 1 cm org ckp anak pertama lmbt tp allah maha mengetahui tk kira laa kau anak pertama ke 10 ke kalau da tkdir nk time tu salin salin jugak .. saya disuruh balik .. tp pada samaa darah saya makin bnyak .. then kontrction non stop terus g ke pac balik bile check pap 7cm bergegar terus g LB .. turun darah tp ketuban tk pecah .. so dorng induce belon ..ketuban pecahh terus 8 9 10 bru saya push 1 jm gak laa saya bertarung .. akhirnya 24/4 saya bersalin 38 mnggu 3 hari

Lendir tu akan berterusan keluar sis sbb jln utk baby dh buka.. cuma sy rasa hsptl suruh balik dulu maybe atas bbrp faktor. Hospital penuh.. atau kebiasaannya baby first ni jln lmbt buka.. so ada masa lg mummy nak rasa contraction kuat tu. Cuma kalau btl² dh xblh tahan tu pergi la hsptl cpt² ya.. ada sstgh org, jln dia buka skjp je.. ada yg mmg lmbt bukanya.. kalau dh kerap sakit contraction dan berterusan tu mmg xblh tgu dh.. baby nk kluar dh tu

Sis rehat je kat rumah dulu.. siapsiapkan barang nak pergi hospital.. persiapkan mental fizikal.. bertenang dulu.. pastu dah lepas magrib baru pergi hospital.. masetu bukaan dah banyak n bole terus admit.. saya dulu ada tanda coklat.. tapi dok umah kemaskemas.. pukul 8 pergi hosp dah 4cm.. pukul12mlm dah 6cm , pukul 3 selamat melahirkan.. alhamdulillah.. semoga Allah mempermudahkan urusan mummy dan baby ya🤲🏻💕

kalau rumah dekat dengan hospital boleh la tunggu sakit kuat baru pergi hospital, tapi kalau hospital jauh, jgn tggu sakit kuat baru pergi risau terbersalin kat rumah atau dlm kereta, sebab sesetengah orang ada bukaan lmbt ada yg cepat. mcm saya dulu bukaan baru 1cm jam 11mlm doctor suruh balik,tapi saya bagi tahu doctor masalah transport untuk ulang alik jadi doktor tak jadi bagi balik, jam 6pagi da bersalin.

rsanya sbb hospital penuh kot. sbb tu dorg suruh dtg time dh sakit sgt. better pg jr refer smula, sbb first time mom kann. ada yang jnis bukaan cpt, ada jenis lambat.. blh juga puan pg dlu bjalan2.. dkt mall kr, bg cpt skit bukaan . lps tu dh rasa sakit makin kerap..dlm 5 mnit skli, bru pg refer

sya keluar mcm mucus plug , lendir tebal tanpa darah exactly 39w2days trus gerak ke hosp . masa tue sakit perut x lagi cuma mengeras je dr subuh. smpi2 hosp dh 4cm.. sis pegi je hosp , ckp kat PAC nurse kk suru pegi hosp sbb keluar darah nonstop.

Saya pun alami situasi macam awak jugak, keluar darah bukaan 1cm. Dokter suruh balik. Ni pon masih keluar darah lendir tapi contraction tak kuat sangat. Nurse cakap bila rasa tak boleh tahan baru dtg. Ni Confius jugak nak pergi hospital ke tak hmm

2y trước

dah selamat bersalin pukul 5 am tadi. Alhamdulillahhh

sy dlu turun darah jgak takdak sakit pun, check bukaan 2cm. memang tak sakit, dduk wad dlu, bukaan dah 4cm baru masuk dewan bersalin & lepas doc pecahkan air ketuban baru slowly rasa sakit mai ..

rerehat dulu..kalo makin kerap contraction baru g