Pemilihan susu formula

Sape kt sini ada anaknya umur 1tahun minum susu brand irfan? Brand suffy b genius ? Atau brand farmfresh grow milk powder? Boleh kongsikan feedback ? Tq

1 Trả lời

Anak saya baru 3 sachet minum farm fresh. Actually dia fully breastfeeding. Sebab lg 2 bulan nak 2 tahun dan kami sedang usaha nak wean off, kami kenalkan dgn susu full cream. Setakat ni, tiada alahan. Anak saya tak suka susu tu bancuh pekat. So 1 sachet tu saya bancuh 3 kali dgn air 200ml. Guna air suhu bilik pun, susu tu OK bila dah dibancuh. Off course nutrien susu tu tak lah sebagai mana dlm jadual nutrisi susu tu. Sbb bila dah setahun ke atas, solid food dah jadi keutamaan. Susu jadi sampinganya. Saya bancuh susu tu bila anak nak je. Dia boleh beza susu ibu dan susu dibancuh dgn sebut "susu manis" atau "air susu" = susu full cream.

4mo trước

*kaca *guna