susu formula

Hai mommy2 semua bg susu formula brand apa kt ank2?..boleh suggest tak brand apa yg elok utk baby 2bulan?

1 Trả lời

Susu fm ni kena try n error puan. Tak semua baby boleh terima susu yg sama. Pengalaman sye 1st baby mula2 guna lactogen. Lemak rse nye baby x sesuai. Try anmum manis sngt pulak maybe baby muak kerap muntah/jeluak. Pastu guna S26 baru ok xprnah demam, selesema, batuk/ xsihat bawah 1y. Tp kerap sembelit. Najis xcantik keras ketul2 warna gelap. 2nd baby campur susu badan n dupro post discharge + dupro 1. Setakat ni baby elok dah 5 bulan. Najis cantik elok lembut kuning