Perut Gatal²

Sape ada petua ya masa pregnant garu perut pakai apa ad yg ckp PAKAI SISIR biar perut x rosak betul ke....

15 Các câu trả lời

better jgn garu sis..saya anak pertama perut mmg gatal sgt..smpai berbekas sebab sy garu..parut tu pula smpai sy mengandung ank ke 3 ni masih ada..org cakap perut gatal sgt sbb bby pnya rambut..tu apa yg sy dgr laa..sbb ank sulung sy mmg keluar lebat rambut..

Pregnant ank ptama dgn kedua dlu mmg selalu kena gatal kt perut. Keja nak garu. Ank ke3 ni sy sapu lotion palmers je. Alhamdulillah, xde kena gatal2 kt perut.

Orang tua cakap jangan garu just usap2 or else nak hilangkan rasa gatal tuu sapu losyen sikit. Kalau garu nanti dia akan tinggalkan bekas. 😂

saya gatal bhgian keliling pusat je.. maybe sbb kering kot situ.. so sapu yg lotion bio oil tu ms nk tidur.. okey..

Klau perut rasa gatal2 sapukan dgn minyak zaitun or losyen je. InsyaAllah akn ok perut pon tade stretch mark.

Saya garu ngan kain je kalau gatal sgt..kalau sisir(sikat) tu guna kalau utk kurangkan bengkak susu je

Jgn garu dgn sikat. Nanti akan tinggal kesan di perut. Gosok2 lembut je bila gatal

sy gatal jugak.. tpy lebih kpd gosok2 je. pnh dgr pkai sikat tpy x pnh buat

Pakai bio oil. Kulit gatal maybe tanda kulit kering.

Pakai krim brand palmer beli kat guardian