Cara dan masa amik BSP

Sape ada pengalaman amik bsp 4x sbab sangkut gdm, nak tahu cara amik bsp tu macam mana? Adakah amik 2jam sbelum makan atau 2jam selepas makan? Boleh bg contoh masa yg perlu amik bsp Tq ibu2 😊

1 Trả lời

Saya! Ikut pada prosedur klinik. macam di tempat saya kami kena puasa start pada jam 10 malam. esoknya 7.30 pagi, berada di klinik untuk cek darah. pastikan awak bawa sarapan yang tanpa gula dan kurang karbohidrat. contoh roti wholemeal bersama telur rebus, salad dan susu. makan sarapan sejurus ambil darah tu. kalau kita tangguh sarapan nak makan kat rumah atau tapau ia mengambil masa perjalanan. nanti lewat Nak puasa lagi dua jam sebelum ambil darah jam 10.00am pula.

3y trước

All the best.. moga semua baik belaka. 🥰