Sakit kepala

sapa tau mcm manank hilang kn sakit kpla ? ada org ckp panedol x blh mkn... g klinik mtk ubt untk ibu mengandung sakit kpla pon dia x benar kn ??‍♀️ sapa ada petua or cara lain yg berkesan.. sbb sy sllu sakit kpla sejak mengandung ni ? selera mkn pon xde bila bayangkan makanan yg org sebut automatic tekak rasa loya n nk muntah je

14 Các câu trả lời

Saya pun ada pergi klinik sbb demam, selsema,batuk.. masa Dr cek tu ada bgtahu yg Saya mengandung,Dr tanya dah berapa weeks pastu dia bagi semua ubat termasuklah antibiotic dan dia cakap ubat ni sesuai utk ibu mengandung dan x bahayakan baby..Saya mkn antibiotic je kasi habis, ubat lain time rasa sakit je saya mkn..

Sy awal2 mengandung pun kuat betul sakit kepala. Sy pakai minyak angin cap kapak je. Tapi bila paksa diri utk kerap makan walaupun kuantiti sikit sy perasan sakit kepala ada kurang sikit

4y trước

ooo sy kurang mkn kot sbb sy tgk nasi n bau nasi pon asik muntah2. sy blh mkn biskut cm tu je

Panadol boleh mkn tapi jgn terlalu kerap....sblm nie masalah sy pon sama...lepas jumpa doctor baru tahu punca minum air ais myebabkan kerap sakit kepala,jadi kurangkan minum tuu

Boleh la makan panadol yg dos rendah. Paracetamol boleh mkn.. sy pun ambik paracetamol.. mmg standby kt umah klinik kasi.

Paracetamol yg kk bg boleh mkn..kalau pening sakit kepala saya guna minyak cap kapak je..n kena rest n tidur sis..baru ok

2nd pregnancy saya sepanjang 1st tri 3 bulan pening kepala, tak boleh nak berdiri lama, bed rest je. Takde makan ubat.

Sy pernah tanya doc jugak psl ni...tp doktor tu kata boleh makan paracetamol. Cuma active fast tu dia xbg

Ade je panadol dos yg rendah utk ibu pregnant. Tp tu pon sy tk mkn, tahan je. Bawak tidur 😅

Saya pun sama..kerap sakit kepala.. i apply minyak angin je..then tidur.. lepas itu dah ok..

4y trước

sy banyak kali pakai tpi x ok jugak 😂 cuma ubt panedol je x berani nk mkn

sy pergi klink.kerajaan ..skit kola..dktor bg pnadol.biasa utk ibu mengandung