sangkut kencing manis

Sangkut kencing manis ni makan yg tawar² shja lh, no sugar , mkn wholemealBread ni tika lapar, ambik nasi 1senduk nasi shja, mkn sayur byam ?

sangkut kencing manis
1 Trả lời

No sugar less carbohydrates.. sbb carbohydrates akan convert jd sugar.. wholegrains bread ok, high fibre, tp kndungan carbohydrates dia sama dgn bread biasa.. so wholegrains bread pn perlu kurangkn.. bnykkn mkn sayur² & minum air putih.. harap² pregnancy sis bjln lncar..🙏🙏🙏🙏🙏