Bole share Makanan yg blh mkn dan xblh mkn untuk ibu mengandung yg ad kencing manis?

#seriusnanya #ingintahu #firstbaby #firstmom #pleasehelp #bantusharing ..siapa mengandung anak first dan first time sangkut kencing manis?

4 Các câu trả lời

Sye 1st time gdm tpi anak ke 2. Ingat je ni - elakkan carbs dan makanan/minuman manis. Ini termasuk roti, mee2, kuih muih, nasi kurangkan, semua minuman yg bergula. Elakkan semua benda bertepung. Elakkan buah2an dulu kecuali yg low sugar spt avocado. Makan byk protein - daging, ayam, ikan, sayur, telur, dairy

cuba makan peria katak, kurangkan makanan manis2 lg desert2 tu, air manis.. rasa nak makan manis cuba makan buah2 ke.. kalau teringin sangat nak makan ambil sekadar lepaskan teringin je

mkn je la apa pun sis nak mkn @ mnum asal jaga kadar prngambilan gula. sy masa ank 1st gdm on diet 2nd ni xde gdm alhamdulilah.

healthy diet. suku-suku-separuh. kurangkan makanan/minuman manis.