confius

salam mommy2 smua...nak tanya..kalau yang mcm ni kire sangkut tak kencing manis ?..ni pregnancy sy yang kedua..yang pertama haritu Alhamdulillah takde kencing manis sampai bersalin..sebab pregnancy yang kedua ni saya jadi selera makan yang agak teruk jugak la..kirenye kalau tak jumpa nasi dalam sehari tu mmg menggeletar laa..pagi tghri mlm wajib nasi...kalau makan mnde laen jadi tak kenyang..tetap lapar...ade org ckp mkn nasi bnyk pon boleh dpt kencing manis..tu sy risau skrg ni....?

confius
29 Các câu trả lời

Macam saya 5.6 consider GDM diet control. Depends on negeri range tu. Kalau Kedah atas 5 gdm diet control. Masa kat JB sy check up nurse cakap xde gdm.

mcm sy sblm mnm air gula 4.9...lps minum 5.1.. doktr kata dah sngkut kncing manis.. mgkn sbb ada keturunan kot.. kalau xde mgkn tak kena..

5y trước

Memang pn sbb nye klau bwh 6 tu bese normal lg..ade jgak yg ckp bwh 10 tu normal lg..sy pn xphm 🤷

Kalau puasa, bacaan mesti dibawah 5.3, dh minum air gula, bacaan x boleh lebih 6.7.. Kira bacaan sis ni selamat sdh.. X sangkut

5y trước

owwhh mcm tu..okay2..tq sis..Alhamdulillah..

Insyaallah x ada tu sis bacaan ok ... Boleh makan nasi tapi makan dengan kerap tapi dalam kualiti yang sikit2

5y trước

ok..baik..tq sis

Depends on klinik..ada klinik 5.3 pun dh kata ada kencing mnis..ada klinik 7.8 bru ada kencing mnis

Cantik bacaan. Alhamdulillah. Nasi boleh makan. Tapi kuantiti dia mkn 2 senduk yg mendatar sahaja

5y trước

owhh ok2...terima kasih sis...

Mana ade kencing manis..kencing manis 7 ke atas..bacaan tu still normal lg..

Normal tu sis.. Bacaan selepas 2 jam tu kalau lebih pd 7.8 bru abnormal

normal rasa. dia kalau lebih 6 ka 7.

Ok sis..normal result...