gdm

salam...sy ad gdm,.tp bacaan pagi je bermasalah..dlm [email protected] lain smua ok xpnh lbh dr target doc nk.. mcm mana ye nk buat..mlm nasi memang xmkn lngsung..last mkn ptg..kdang smpaii pening sbb tahan lapa.. risau bby lg.. ada siapa² tahu x..nk bt bacaan pg tu normal

34 Các câu trả lời

Hehe..sama macam sy..2 kali dh buat bsp, asyik sangkut yg pagi..mula2 buat bsp sangkut 5.4, kali kedua tu pula 5.7..nasib baik esoknya repeat, result cantik elok..kalau x, doc suruh ambil ubat dah..

5y trước

haha..tulh kan..tp sy p jumpa pakar klmrin dia ckp ok lg pg je tnggi.. kena jaga mkn la.. mlm mmg sy xamek nsi dh..

Cuba sis tukar beras yg sesuai utk org diabetes. Seperti beras herba ponni atau beras perang. Tak perlu beli banyak, khas semasa GDM ni aje. Then mkn sayur byk2, nasi kurangkan.

5y trước

ok sis..tq byk²..sy cuba..

Sy pun alami gdm n problem bacaan gula pagi gak. Sama bacaan dlm 5.3 @ 5.4 Dr suggest kna mkn sayuran lebih dlm portion mkanan

5y trước

tulh dktr ckp kena mkn syur byk..n exrcise..atau kurg nasi.. tkp smga bcaan kita smua ok..debor jgk nie..2mgu lg bsp..

sy titis kan deep ocean dlm setiap minuman sy . so xrisau . sbb die nutralkan balik badan kite

5y trước

sy minum ok je . mak mentua sy ad jual. 30 siap pos . dlm shope pun ada

Blend peria katak and epal hijau.. mnum smgu 2x pon xpe dh. Jgn jg mkn time nk buat bsp jer. 😉

5y trước

Hehe pkir ubat jee sis. Nk yg trbaik utk baby. Gagah jgkla telan 😂

dulu mase sye preg ank ke 2 ada gdm jugak klu mlm tu rasa lapar sye makan oat kosong jer....

5y trước

sy nk mkn oat pn tkt...sbb pnh xmkn mlm..mmg lapa yg amat..ank mgeras je jd..lps tu xthn mnm air susu pkl 12 mlm skit je..tp esk cek naik 5.4

Puan dah jumpa pegawai pemakanan. Mereka boleh bantu syorkan cara pemakanan untuk ibu gdm

5y trước

tq sis..sy blh try info nie..tq byk²...😘😘

Saya 30w..gdm on ubat..tpksa due 38w..setiap kali bsp, mesti ada bacaan lebih 6

5y trước

31 sis

Sy mkn je apa yg sy nk tapi alaskan plk pahtu dgn buah epal. Alhamdulillah okey.

5y trước

Epal meroh.. tiap kali mkn pasti alas buah epal pahtu. Yer, mgkn ats org jgk kot.

sia pula lain...pagi ok..hnya mlm jaa bmsalah..prnah smpaii 8.3&7.2

5y trước

amen 🙏🏻🙏🏻🙏🏻😘sma2 kta sis