PREGNANT

as salam.. saya baru pergi scan di klinik swasta tdi .. saya period tak teratur.. first time scan 2minggu lepas, doktor ckp dh 6weeks tpi xda dengupan jantung lagi.. so mlm ni saya repeat scan .. sepatutnya dh 8weeks tpi pergi tdi scan doktor ckp kantung membesar tpi baby still 6weeks, tak membesar.. so doktor ckp kandungan tk menjadi.. dia bgi surat untk refer ke hospital sbb gugur .. tpi saya xda keluar darah, alahan pun still mcm biasa mmg dri awal lagi alahan tk teruk sgt.. so saya nk tnya, ada peluang lagi tak untk saya.. ke saya nk kena tunggu lagi 2minggu and pergi scan semula? saya stress sgt sbb ni first baby and ttc agak lama..sedih sgt2.. mohon doakan saya ya.. tq semua..

1 Trả lời

waalaikumsalam sis.. jangan sedih jangan stress yeaa.. better awk buat mcm yg doc suruh tu sbb kalau lama2 dalam perut bahaya untuk awk juga.. sbb sye pon mcm awk .. masa sye mula2 hamil pon sama kes mcm awk ..doc ckp tu perkara yang biasa terjadi untuk sesetengah org yg hamil pertama n doc pernah ckp juga kalau baby tu jadi sekali pon dia akan cacat snggup ke kita tngok dia menderita?.. "segalanya dah dirancang cantik oleh Allah.. mungkin Allah nak bagi yang lagi bagus dari yg ni.. sekurang2nya awk dah ada sorang anak syurga.. sepatutnya awk kene bahagia" ..mcm tu laa ustaz sye ckp 😊