Sembelit Ketika Mengandung

salam. sy dah 17week, mengalami sembelit. najis warna coklat gelap sngt. tu normal ke? even kalau membuang 3hari berturut pon still najis warna tu. sy mengalami ni start pragnent. sblom ni ok je.

10 Các câu trả lời

Saya pernah sembelit teruk...skli kluar..ketul besar ... Sembelit smpi kencing pun kluar darah. Sakit sgt..awal pregnant dlu..skrg 37minggu..tb2 benjolan lubang dubur spt buasir tu kluar..sakit sgt...mgkn effect sembelit yg sbelum ni..jaga dr mummy..jaga pemakanan ..doktor kata baby besar..punca kena buasir tu..hmm entah la..mgkn slera makan tu dh bertambah juga puncanya

saya pun sembelit masa hamil 7 bulan haritu susah sangat nak berak sakit betul bontot berak dah dekat hujung tapi taknak keluar. Mmg menangis sebab nak duduk pun sakit, tapi lepas makan supplemen calmagd dari amway. Alhamdulillah, senang je najis keluar lembut je dia keluar berak pun sekejap je tak sampai 2 minit pun.

Normal sis, najis warna hitam tu bagus sbb tu tanda penyerapan ubat zat besi vitamin yg kita ambik tu. Kalau kerap membuang tanda sihat. Time pregnant kalau sembelit tu normal sis jgn risau ye🥰

Sembelit memang normal tp try amal jus delima insyaAllah senang membuang, sy amal yg ni alhamdulillah tk sembelit, kdg sebelum ni lama duk dlm toilet smpai laki ketuk pintu toilet selalu risau

najis jadi gelap sbb vitamin yg klinik bg tu sis..kalau sembelit sis bykkan makan buah..klau tak ok pergi farmasi cari ubat enema tu sis.jgn paksa teran nanti kena buasir.

normal jer Sb infek dari ubat yg klinik kasi..Najis mng warna gelap berbanding seblm ngadung.. tapi kalau berlarutan sembelit mintak tukar ubat kat misi..

Najis kalau hitam mmg bagus. Maksudnya zat besi dari ubat tmbah darah kite tu diserap 👍. Bykkan minum air kosong & mkn buah-buahan ya mommy

najis gelap sebab consume ubat zat besi. sembelit memang biasa bg ibu hamil. minum air secukupnya dan makan makanan tinggi serat

normal sis

normal