Gdm

Salam smua... Betol ke ade yg kata klau kite ade GDM kena bersalin awal dari tarikh due tu?? Sbb ape ye?? Maaf sbb trtnye tnye... Sbb sy ade gdm... So nk prepare awal2 ni...

10 Các câu trả lời

Saya gdm. Only monitor on food consumption, not on insulin. So it depends on keadaan awak mase dh dekat2- week 35 and above. If baby besar, die akan suh besalin awal. I choose to induce Sbb dokto suh. Saya ikut je ckp dokto. Dokto aim bawah 3.5kg, and at week 37, saya induce.

Kalau kite stop insulin,tp nk diet btol2 nk jaga pemakanan btol2 boleh ke??...hope nk bby lahir sakit semulajadi n ngam2 40minggu....please mummy2 reply answer my question....ade x sesiapa pengalaman mcm sy....xnk bby besar dll😭...

4y trước

Thank you so muchh dear..😊

Waalaikumsalam. Mcm kk tmpt sya dia bgtau kne ikot tarikh edd. Saya pon GDM jgk. Tp klu dah klua tanda terus je g hospital.

5y trước

Insyallah. Amin ya rabbb.

Rasanya kalau gdm and kne amik ubat je yg kne bersalin awal. Sy gdm and amik ubat, kne induce 38weeks

Gdm on ubat or insulin, high blood pressure on ubat, sakit jantung, dan etc kene bersalin 38w.

GDM ON DIET boleh sampai due date.. Yg mkn ubat @ insulin tu yg kne pakse brsalin 38weeks..

Sya gdm on diet boleh bersalin sampai due date tp awal jgk baby kluar 38weeks 1hari

Ya sy pun kena bersalin awal 2minggu Dr tarikh due sbb on ubat kencing manis...

Gdm on insulin kena bersalin 37weeks kalau gdm on diet boleh sampai due date

Yup gdm on insulin@ubat