Nak tanya

Salam , slamat pg mommy semua ..sihat ke tuu ..hihi sy nak tyee di awal usia 7w ibu ngndung blh x mkn penadol..sbb ad yg kata xblh mkn laa mommy ..

7 Các câu trả lời

Wslm... Dr pengalamn sy sblm ni... Klu demam ms.preggy better tnye n bgtw doc dkt kk nti dia akn bg ubt pcm.. sbb mcm sy ritu ms preggy..doc nshtkn jgn mkn panadol yg ada jual dkt farmasi..mcm actifast or etc... Panadol or.pcm yg blh.mkn hnye yg nurse or.doc dkt kk or hsptl bg shj kita.leh amik n mkn... ikut dos yg d sarankan oleh.mereka

Jumpa doktor cakap sis pregnant & sis tak sihat. Nanti doktor bagi ubat untuk kesesuaian ibu mengandung. Saya selalu macam ni

x blh mkn panadol sis tp blh mkn paracetamol yg biasa punya tu je tp seeloknya refer doktor

Wasalam entah lah mommy haritu saya makan jeah waktu 17weeks sebab demam and alahan teruk

5y trước

Tapi ikut atas badan orang jugak sekarang alhamdulillah saya dah 33weeks 4days

Cek dokter dulu, ubat sebarang tak bole makan waktu preggy

Pndl shj bule time hamil. Vit pun hanya 500mg shj

Pls check dgn doctor ya