Cara makan iberet

Salam semua..sy baru nak start makan iberet.. sebelum ni makan zincofer hb tak naik2.. pastu tuka maltofer hb makin turun.. skg tukar iberet.. doktor ada suruh makan 2 biji.. tp ada baca org kata sebiji je dah ckup.. sy perlu mkn sibiji ke dua? Klau dua.. sebiji pagi sebiji malam atau makan dua biji sekaligus? Tolong bantu sy.. hb sy rendah sgt..

6 Các câu trả lời

🌸Baru2 pregnant ..saya ada bertanyakan Doktor pakar blh makan tak iberet nie, Sbb ada juga yg syorkan elok mkn iberet ni.. tapi doktor tu kata buat masa makan ( ubat di gambar ) ni.. dia untuk kuatkan rahim..tapi kalau mkn ni perut akan kembung sbb nk kuatkan kandungan . So sya tanyalah blik doktor pakar tu bila blh mkn iberet ni ..dia kata bila dah masuk trimister ke-2 ( 4bulan ke atas ) .kalau nk makan awal takut efect mual atau muntah terlampau. Bnykkn minum air .

2y trước

sy skg dah 7 bulan dah..bru na start iberet

Saya dari obimin tukar ke iberet, sbb hb low. Waktu hari pertama saya makan 1 biji tengahari sebelum makan, lepas tu beberapa jam saya muntah balik apa saya makan, dan smlm baru saya start makan tengah malam sebelum tidur dgn air oren tanpa gula. Effect apa yg saya rasa makan iberet ni sakit kepala.. harap sesuai la dan harap hb naik..

2y trước

Tu lah tapi doc ada suggestkan ganillia, so saya belum try lagi, orang kata ganillia elok..

doc suruh mkn 2 biji bg ibu yg hb low, awk mmg hb low kan? so mmg kena minum 2 biji😊.. sebolehnya vitamin pregnt ni minumlh waktu mlm n rehat. kalau awk mampu beli ubt try beli obimin pluz. sebiji sehari cukup. vit dlm tu tggi siap ada omega. #obiminpluz

2y trước

dah beli iberet ni..nak try dlu..klau x okay jugk maybe sy try obimin pluz

Sis ikut saranan doktor sebab hb sis rendah . Boleh makan siang sebiji atau malam sebiji . Takut sis tak selesa siang , rasa lemau tak larat , boleh ja makan malam 2 biji terus sebelum tidur . Sulam dgn air oren fresh atau limau kasturi .

2y trước

baik..terima kasih🥰

Sy mkn iberet mlm 2biji sblm tidur Minum gn air sunquick tanpa gula

2y trước

baik terima kasih..sy akan cuba follow.. nak beli sunquick lepas ni

Ya bisa