Sedih sangat 😭

Hari ni cek Hb kat KK. Hb saya makin turun 9.3 je. Iberet makan,jambu batu makan,pati delima makan. Kafein pun dah lama tak minum. Malam tadi dah makan sebiji jambu batu besar. Pagi dah makan pati delima. Makan iberet lagi. Hb turun jugakkkk 😭😭😭😭

8 Các câu trả lời

saya tak jage makan minum pon kak ritu hb 10.8 pastu nurse kata jangan minum kopi teh untuk 2 minggu then check up lagi same je hb low jugak last last ritu saya makan je ape saya nak makan minum pun bedal je kopi teh semue last last hb naik 11.7 nurse pelik pulak nape hb mendadak naik saya makan minum memang saya tak jaga pun cuma ada makan ubat yang kk bagi yang 4 jenis tu ngan ubat tambah darah yang warna merron tu ubat yang merron tu saya minum ngan air oren sanquid and ade minum susu HL tu je 3 ari sebelum check up aritu saya minum susu HL , saya baru je check up semalam . jage makan minum pun hb bukan naik haha jajan pun saya ada makan burger pun ada makan cuma kalau nk makan burger jangan makan sayur , sayur tu mentah kan ibu mengandung tak bole makan mentah saya makaan roti dengan daging jee bedal 2 burger jugak malam tuu

sis minum susu mgandung@susu Segar?klau sis minum susu jgn terus minum ubat atau makan tggu 2 jam lepas minum susu baru makan@ minum ubat,insyaallah hb akan naik.sebab sya dulu pun begitu

kdg2 pembawakan sama puan..sabar ye..sy pun hb low 8.5 mgu dpn cek tgok mcm mana..hope naik la skit..sbb ubat sy xblh telan..muntah non stop

try mkn ubt klinik krajaan bg tu sis. sy mkn tu trus Naik 12. sblum ni hb low je mkn ubt Bli Farmasi. smpai ari2 nk pitam hb low.

Try makan buah naga merah dan minum air barli.. Kalau esok checkup, malam/pagi tu makan dan minum barli in sha Allah naik..

Byk kan bersabar. Jgn terlalu stress. Cuba la mkn kurma. Bayam. Telur. Sup ayam atau daging. Minum susu.

sy makan maltofer je. beli kt pharmacy. tahan sebulan. perisa coklat. kunyah or telan

2y trước

sma sis sy pun makan tu ubat rasa coklat .tpi hb msih 9.3 baru je check tdi.skrng dah 35 week 4 hari .

try mkn supplement dri nutrilite iron folic 👍🏼👍🏼👍🏼