kembar

Salam semua Ada tak ibu2 yg tak ada keturunan kembar tpi pregnant kembar..Saya teringin sgt nk kembar tp family kedua belah pihak mmg tiada lgi keturunan kembar.

31 Các câu trả lời

Saya penah buang ketumbuhan fibroid tahun 2018...2019 cuba utk hamil... pernah cuba clomid 2 cycle atas pantauan doktor... tp tak berjaya hamil..stop clomid.. Cuba ttc tanpa clomid, berjaya hamil tp awal tahun 2020 gugur.. dlm pantang selepas gugur saya start minum susu kambing(sekali sehari je) dan asid folik... target 3 bln lepas itu,nak hamil semula.. Bln 6 2020..+ve hamil..Scan kali pertama 6weeks.. nampak 2 kantung dan 2 heartbeat..terkejut doktor kata kembar!! . suami dan saya tiada sejarah kembar.. dan tak pernah terfikir akan dapat kembar...Alhamdulillah...Semua dengan izin Allah...Jangan terlalu fokus utk kembar sis.. fokus utk dapat zuriat... insyaallah... dengan Izin Allah..tak ada yang mustahil.... ikhtiar, doa dan tawakal.... 😊😊

4y trước

Tahniah...rezeki dr Tuhan...

Chance mungkin kecil tp x mustahil 😊 Sy rasa rata2 suka kalau dpt kembar termasuklah sy. Tp sy tidaklah teringin sgt. Mak mertua sy nak sgt2 kembar. Tp apapun sbb sy yg kandung, sy berdoa ikut apa yg sy nak. Sy minta kat Allah, kalau kembar adalah yg terbaik buatku maka berilah. Jika ia tidak baik bagiku maka bg 1 je pun dh ok. 😊 Sbb sy tau kudrat sy. Sy xkuat, bdn kecik, cepat penat, cepat stress. Sy x minta byk. Biarpun seorg pun sudah syukur sgt. Janji anak ini sihat dan membesar menjadi org berguna 😇😇😇

Bole je sis..Semua ketentuan dr Allah..Sy dan suami tiade keturunan kembar tp bile sy scan di KK maee baby 10weeks,ade 2 kantung...Sy kahwin lewat umur 33,dlm 2 bln camtu dah sangkut..Dpt kembar pulak syukur alhamdulillah..Skrg da 7bln..kedua dua baby alhamdulillah sihat2 belaka..Details scna semua dah buat. Baby kongsi 1 uri 2 kantung kembar seiras kate doc..Doakan sy selamat melahirkan anak2 ini ya sis semua ❤️❤️

2y trước

8minggu

sy teringin nk ank kembar... tpi bila tanya kt org yg ada pengalaman ank kembar, diorng kata mmg best tpi penat nk jaga... sbb sorang tido, kjp kng lgi sorang nangis.. smpai ibu x dpt rehat, 😅 bila sy fikir balik syukur alhamdulillah Allah bgi sy satu... yg satu pon sy penat x terdaya nk layan... ada sebb knapa Allah xnk bgi sy kembar, mungkin Allah tahu sy x mmpu utk hadapi masalah bila ank kembar 😅 think positif je lah.

Sy ada terbaca, negara Afrika lebih banyak kembar.. sebab diorang selalu makan ubi.. so next pregnant boleh la sis try makan ubi banyak2.. sambil tu try buat baby.. ada sy baca kajian orang yg suka makan ubi ni akan menghasilkan 2telur dalam bahasa sains dia lupa pulak, ovem kot.. so bila ada 2 senang nak dapat kembar tapi lain kantung.. nasib kalau 1 telur 2spem masuk.. so kembar dalam kantung yg sama..

4y trước

ubi apa? ubi kayu?

Saya... Both side xad gen kembar... Alhamdulillah...bulan 2 hari tu scan...trkjut bila doktor kata "awk dpt twin laaaaa !!" twin DCDA... kantung dan uri yg berbeza...And now... Dh 6 bulan lebih..doakan saya and my twin ya,mummy2 smua...

Hopefulluly sy pun boleh dpt baby kembar dlm 3@4@5 taun lagi.. Tnggu yg 2nd bsr dlu.. Maklumlah ceaser kan.. Teringin sgt nk ada baby kembar.. Tpi yg pasti next preggy smoga Allah kurniakan sy baby girl.. I hve 2 boys now..my two cutty, chubby and handsome prince..

Cer try buat ivf mne tw leh dpt kembar nti😉skrng leh gune kwsp nye akaun klu nk apply tuk buat ivf.. xslh la dlu pnh kuar dkt tv ke mne ntah lupe😅✌taun 2020 ni leh apply jika nak... Mne tw nti de rzki dpt twin dr ivf 😉✌

sy dan suami sy pon x de keturunan kembar. tp baru nie sy nak bukak buku pink, doktor scan, ade 2 kantung. sy pregnant kembar. doctor ckp biasenye 2 kantung muka x seiras. sy bru nak masuk 9 week. doakan sy dan baby2 sihat belaka..

3y trước

biasanya 1uri seiras.. 2uri tak seiras.. mcm sya.. dua kantung 1uri.. kembar mcda

Saya mula2 teringin nak kembar. Tapi bila dah bersalin, saya bersyukur saya tak dapat kembar. Sebab anak saya demam kuning kene stay hospital lama. Stress tengok dia bawah lampu biru dgn nangisnya. Tak dapat bayang kalau anak kembar