Jumpa doc utk check kandungan

Salam semua.. sy nak tanya.. sy baru lepas buat pregnancy test, 3x sy buat and semua naik double line.. expecting first baby 😬 boleh sy tau bila masa and waktu yg sesuai utk pegi clinic jumpa doc sume ye ? Mohon mommies share experience utk newbie mcm sy ni hihi 😅 Thankyouu 🥰

1 Trả lời

Macam saya cek upt dua kali je dah double line, waktu tu detect 4 mggu kira sebulan dari tarikh last period. Then saya tggu lagi smggu duduk la rumah tak pergi klinik lagi untuk scan baby, then waktu 5 mggu tu terus saya pergi ke klinik kerajaan bgtau doktor kata yg saya pregnant. Then doktor akan tanya la last period kita bila. Cek2 mmg disahkan pregnant 5 mggu, ada nampak kantung dgn bijik kecik dah🥰 tapi depends org jgk ada certain org tak nampak lagi kalau 5 mggu tu, 7/8 mggu baru dorang nampak. Tapi alhamdulillah saya nampak awal. Sis boleh pergi cek kalau rasa excited mcm saya terus pegi hihi ank first mmg excited teruk!🙈 mana tau rezeki sis nmpk awal mcm saya. Try la nanti ye, lepastu doktor suruh saya dtg lagi 2 mggu untuk bukak buku pink. So means 7 mggu saya dah bukak buku pink. Selalu KK suruh bukak buku pink sebelum 12 mggu. Sis cuba la eh, saya doakan moga sis dimudahkan segala urusan amin🤲🏻❤️ apa2 pon tahniah ye👏🏻