First keguguran prengnant story .

salam semua, sy nak share kisah sy. tahun lepas Alhamdulillah sy pregnant. time tu happy sngt. usia kandungan 1 bulan lbih tapi, spanjang pregnant sy slalu sakit dlm perut. sbb first sy x faham ingt tu normal. so sy tahan.. smpai 2 mnggu mcm tu sy duk tahan2. sbb sakit tu mcm dtg kejap2 .. bkan melarat. smpai satu tahap sy tumpah darah. bleh katakan mcm haid. + sakit tu dh x tertahan.. tapi takde kluar apa2 kantung. just darah smpai x boleh jalan.. smpai je hospital trus msuk kecemasan.. doc sahkan kandungan ectopic. dri hospital kcik terus ke hospital besar. x operation pun. sbb doc kluarkan ikut bwh . tpi pakar hospital besar ckp tak conferm pulak luar rahim. tpi bby nye dia kluarkan.. smpai skrang taktahu status luar atau dlam rahim.. rupanya sy ade cyst jugak masa mngandung tu n mngkin jugak sbb cyst jdi kacau pregnancy.. n sejak pde hri kejadian sy masih mnunggu utk pregnant lgi tapi x de rezeki.. doakan smoga sy pregnant n kalau ade tips apa2 ubat share la ya

6 Các câu trả lời

jgn risau ya sis...2020, sy mengandung dan sy xde apa2 ksakitan atau darah..bila scan baby xgrowth..so sy cuci rahim.. 2 thun rahim sy kosong.Dlm pda tu sy ada fbroid..dgn izin Allah, sy hamil dan skrg tunggu masa utk melahirkan...apa yg sy buat sbgai ikhtiar dan semestinya kuasa Allah yg tentukan... sy pergi check ke fertility center. sy ada masalah tube sblh kanan(tersumbat), fibroid 4cm dan pcos (xpasti 2 2 sides atau 1 side)...suami jg sperm nya 1% yg aktif. kami tukar lifestyle..mkaan makanan berkhasiat, suami xmerokok, light exercise, minum susu yg bantu perbetul hormon, jaga timing period , minum air rebusan bahan2 kt dapur mcm serai, halia, ....2bln shaja Allah izin utk pregnant..alhamdulillah...

1y trước

Allahumma aameen..;)..terima kasih ya..ya tula..bila fikir balik..bru prasan byk bnda jg problem..oh lupa nk tmbh.suami ada masalah batu karang..ubat dia makan effect ejaculate ..tp tula..1 bnda yg sy yakin adalah...sy inshaAllah akan pregnant jga dgn izin Allah...kalau Allah nk bg..alhamdulillah..xbgi pn alhamdulillah;)

Just nak share.. kes sy bertentangan pula dari kisah sis. Sepanjang mengandung sy takde apa² alahan dan okay je, xde sakit perut. Spotting setitik darah je. Decide pegi klinik, kandungan sy makin mengecik dari 12 minggu ke 10 minggu. Sy ada cyst jugak 2 cm. 1. Time sis selalu sakit dlm perut sepatutnya sis cek jumpa Dr. 2. Cyst ni ada yg mengganggu kandungan dan ada yg tak ganggu. 3. Kalau betul memgandung luar rahim, xpe semoga ada rezeki lain utk sis, sbb jiran sy anak pertama sakit perut then pegi hospital Dr kata kandungan luar rahin, setahun mcm tu ran skrg anak dia dah 2

1y trước

ooo mcm tu.. tulah spatutnya masa sakit sy terus pergi.. tapi sy taktahu apa2 sbb tu kandungan pertama. lpas ni ade rezeki lgi inshaa Allah sy blajar dri pengalaman

kuatkan semngt ye sis . apa yg boleh sis buat skg ialah suami isteri kena sering bersedekah dgn niat baik , lebihkan rapat dgn budak2 samaada kenal atau tak . contohnya klo npk budak2 belikan aiskrim gule2 atau sdkah duit dgn niat kerana allah . then amalkan tiap hari 1biji folic acid jenama appeton atau ape je brand utk kuatkan hormon . rjin2 solat dan baca doa utk dikurniakan keturunan . klo boleh cari buah zuriat kat shope atau kirim saudara mara yg berada dimekah , dpt buah zuriat tu bole tgk utube cara minumnya mcm mane ok . dn jgn stres , doa sntiasa yg baik² .

1y trước

baik puan terima kasih utk tips nya inshaa Allah sy amalkan apa yg bleh ❤️

pergi check dulu husband n wife. kdg2 masalah dtg dr lelaki pun boleh jd. lps tu baru decide nk pkai cara apa ubat apa. klau husband xnk mmg mkn masa lagi la sbb pape kena check sesama

suami pun kena main peranan juga...

1y trước

suami sy memang x merokok

lps dr tu, sis ade scan x?

1y trước

Jd smpi skg awak x tw status cyst tu? sme ade da hilg ke or ade lg? Tkot cyst tu masih ada n susah awak nk conceive..