Rahim besar

Hari ni sy dh p klinik utk check perut sy sbb dh 2 bulan lebih sy xdtg haid..last sy dtg haid 27/6.sy mntak doc buat scan ..bila buat scan doc bgtau sy rahim sy besar .tp xnmpk kantung apa2. Doc scan dri ats ya . Sy terlupa nk mntak doc scan dri bawah.sy mntak doc ambik darah utk detect samada sy mngandung ke x sbb sy dh give up nk check guna upt sbb sokmo negative..😂tp period xdtg pon..sy tgh tggu results darah ..sy nk tya ada x yg ada pengalaman mcm sy? Rahim besar ..sy dh gugel mcm2 dan overthinking dh sy ni..sy takot pon ada.sbb first time jdi mcm ni..sy pergi mngurut bidan kata sy mngandung.bila check upt xpon .jgn kecam sy .sbb kali pertama jdi mcm ni..kalau sblum2 ni klu dh 2 bulan xdtg period mmg sy pregnant..tp kali.ni mcm plik pulak .doc kata takot sy miscarriage/kandungn xjdi n bby gone mcm tu ja..tp mslhnya xde pulak turun darah byk ke apa.😂sy ada simptom2 mngandung..mcm pening,muntah,cept letih,kuat mkn..ntah la .xtau nk rasa apa..jgn kecamm ..kalau ada yg tau sbb2 rahim besar boleh la share..sy dh gugel tp smuanya tulis tu tanda2 pregnant.sy dh ikhtiar smpi pergi jumpa ust..takot la ada gangguan ke apa..jumpa bidan pon dah 2x..dkt tempt kerja sy ada y tgur sy kata sy mngandung..sy speechless..pdhl kitanya dh check upt tp negatif.sblum tu sy nk bgtau sy pregnant czer sblum ni tp baby sy dh mnggal lps 4 hari ..baby pramatang .dn sy pon dh nk dua tahun jrk .sy xbertungku sbb bidan ckp xperlu bertgku.adakah sebb xbertungku rahim jdi besar..period sy sebelum ni elok ja..tp start bulan 7 trus xdtg period.doc bgtau xde cyst,xde fibroid.syukur😭#ingintahu

1 Trả lời

sis klau lepas ni ada rezeki jngn ikot ckp org tau. klau u tahu kna bertungku u buat n jngn tnya. bertungku ni untuk kecutkn rahim, cairkn semua darah nifas untuk darah semua keluar habes. lgi stu klau ada tertinggal darah n beku kt dlm rahim boleh jdi skit btu merian. sakit tu beratus kli gnda dri contraction. sakit mcm contraction tpi beratus kli gnda skit dia. apa alasan org tu ckp x prlu bertungku. saya pntang gugur pun tungku 44hri walau pantang hnya 2minggu.

10mo trước

.seblum ni sy pernh mngurut dgn org tp org tu letak bnda xelok dkt rahim sy smpai tumpah darah..sy pon jdi takot nk bertgku mengurut dgn org sebarangan..result darah sy dh kluar.in sha allah sy akn p klinik semula utk consult dgn dr .tq sis