Awal kehamilan

Salam semua, saya baru test upt tak sampai seminit dah pekat double line. Alhamdulillah. Doakan pregnancy kalini membesar dengan sihat sebab pernah keguguran dah setahun yang lepas. Ada apa2 tips tak untuk awal2 kehamilan ni? Saya doakan ibu2 yang lain juga sihat dan dipermudahkan urusan 🤲🏻

6 Các câu trả lời

Tahniah sis. Sy pun pernah keguguran sebelum ni tapi skrg Alhamdulillah pregnant lagi dah 14weeks. Setiap org lain². Mcm sy, kali ni sy betul² jaga, tak banyak jalan, banyak bedrest, minum air cukup. Alhamdulillah progressnya sgt baik. Sebelum ni selalu spotting kemudian gugur. Yg ni xde spotting, mungkin asbab sy selalu bed rest dan ambil cuti kerja. Goodluck and take care sis 🥰😘

Syukur Sabar Redha Ambil asid folic jika belum ambil sebelum ni. Banyakkan bedrest Elakkan stress Jangan buat aktiviti / angkat berat Minum air kosong secukupnya Jaga pemakanan dan gaya hidup sihat Jaga postur sesuai kehamilan

Alhamdulillah syukur, buka buku pink awl supya dr n nurse dpt pantau atas sbb sejarah keguguran. Bnykkan berehat n mkn ikut masa. Semoga semua urusan dipermudahkan sehingga bersalin. Aamiin.

2y trước

7-8minggu dh boleh bukak. Call kk dulu utk appointment ckp prnh ad sejarah keguguran.

Tahniah.. Alhamdulillah... Moga sis n baby sht walafiat... Sy pun miscarriage bln 10..skrg pregnant lagi 9w..moga ad rezki kali ni

2y trước

Aamiin2 ya rabbal alamin 🤩

alhamdulliah n tahniah sis..jaga pmkanan,mkn folic acid n ubat kuatkn rahim..lps tu jgn stress n bykn rehat

Saya bila tahu pregnant tu mmg tk tinggal folic acid . 🥰