Pening sgt

Salam semua nk tye....dua minggu lepas anak masalah bila berak najis macam ada darah,dh bawak ke hospital n terima rawatan,scan,ultrasound semua ok...dh tukar susu dari ducth baby ke dupro...tapi lepas dua minggu nie...anak macam jadi balik kes y sama....anak dh sebulan lebih...adakah disebabkan susu?tolong saya...rase down sgt sekarang...#pleasehelp

8 Các câu trả lời

rasa nya susu xsesuai awak. susu fm mmg kena try n error.. mcm sy haritu pon 4kali tukar susu.. 1st try baby muntah terus.. 2nd try batuk berkahak.. 3rd try baby cirit birit.. 4th try tu dr doctor..doctor advise.. mmg ambik rendah lactosa.. kita yg mommy la naik risau.. semoga baby awak xde pape okay❤️

sy pernah guna susu letogen. ank berak keras n berdarah. ank siap nangis bila nak berak. sejak tu dah xberani bagi ank susu tu. sy bagi ank minum susu kambing s1 sampai lh ke s3. ank dri start mnum susu kambing xpernah alami berak keras, kembung perut. syukur.

cube tukar susu..mintk sample susu online & try kat baby..sebab kalau beli biasa nye xde yg pack kecik kan..bazir jugak kalau baby xsesuai..susu pun bukan murah..blh try susu soya jugak..baby sy pun dulu tukar2 susu last2 minum dutchlady

cuba tya kat klinik kalau bg susu formula boleh bg air sikit x? sbb susu tepung ni lambat hadam.. atau pun mgkin kena bg susu lain lah kot.. ank sebln nk bg benda lain pun x bolehkan..

ye betul rase down sgt...sebb dh buat ultrasound,xtray doktor pakar kata usus baby ok...xde masalah...tu y trpk nape jd balik...td suami try beli similac free lactosa...harap ok

2y trước

alhamdulillah.. based on experience saya, seeloknya mummy yg baru2 nk perkenalkan susu formula ke newborn pakai susu free lactose dulu. sebb kite x tau bb tolerance lagi. da lama sikit dlm 4-5 bln bole try introduce susu yg ade lactose.

Doktor ckp apa? Baby sy minum susu Dutch baby & dupro xde berak darah pun sis. Semoga baby cepat sembuh ye.

pg hospital balik. takut usus bby ade mslh.

2y trước

Entah. Tak semua orang ada susu badan. Kita ni janji anak kenyang sihat je. Dah tak ada susu takkan baby nak hisap air liur je

Try susu yg xda lactosa sis

2y trước

Biasa kalau semua ok,,bby xsesuai susu yg ada lactosa😊😊kalau masih juga mcm tu,try pulak susu yg perisa coklat.ank sy mcm ni dlu..mcm2 susu sy try n error..banyak la buang duit