Klinik

Salam semua ni my wife almost 11 weeks already, so i blom buat buku merah lagi.. Ada plan ke guys

18 Các câu trả lời

11 weeks dah okay timing nak buat buku pink. Jgn lewat sgt nanti dah terlepas 1st trimester. Kesian bby tak dipantau. Seeloknya call dulu kk terdekat. Maklum usia kandungan bby dan tanya bila blh buat buku pink. Tanya kalau2 kena set appointment. And tanya jugak dokumen apa yg perlu, setiap kk x sama. Ada yg mtk ic, ada yg mtk kad nikah, ada yg mtk sijil nikah, ada yg mtk bawak bil letrik. So better tanya kk yg awk plan nk pegi. Kalau xde sijil nikah, bawa sijil sementara yg kadi bg masa nikah tu.

Buka buku pink seawal mungkin patutnya.. Jangan takut kena check up awal. Bagus check up awal ni, doc boleh tengok kantung kat dalam atau di 'luar'. Demi kesihatan ibu dan bayi jugak.

Mcm kk tempat sy doc soh buka buku masa kandungan 7-8w.kk tmpt sy minta sijil,bil sebagainya.jd better call kk tye ape perlu bawa

Buat laa buku pink supaya dpt pantau kandungan dari awal & isteri pun dpt consume supplement dri awal

Better dlm range 10-12w...ikut pda KK tmpat msing2... Tp jgn lbih 12w la, nt kdg2 ad nurse bebel ja

Saya pun buat buku pink masa 14 weeks.. tp seeloknye jgn lambat2 sbb ade jenis yg nurse bising.. hihu

5y trước

Masa sy nk buat buku pink tu mse hari ptme pergi nurse bg tarikh dlu utk buat buku.. mse tu dye gtau utk sdiakan fotostet ic lky bini, surat nikah semua utk ltk kt buku pink..

Dah blh buka dah...scan cnfrm kn x blighted ovum.. 💓 dah ada..folic acid ada mkn?

5y trước

👌..nnt temankn sekali wife buka buku..

Dah bagus utk buat buku pink. Supaya fetus dapat dipantau dari awal. Tahniahh 👍

5y trước

Tapi dalam 12 mnggu blh lagi kn

Bawa LA isteri pergi buka buku pink. Sepatutnya 8week dah buka pink.

Bleh dah tu buka buku pink...sng Dr nak pantau