Contraction Atau Tidak?

Salam semua ibu2. Saya ade kemusykilan. Spnjang msuk 3rd trimester ni.. Dh 2 kali sye sye rse sakit prut yg mencucuk mngeras mcm krem. Firstime kena mse 29 weeks, trus ke klinik tpi kata nurse kata bukan contraction..kalau ade turun tnda bru ke klinik atau hospital. Second time jadi mlm td, kerap dan berulang kiri kanan dri pkul 11 mlm smpai subuh. Tpi msih blum ade ape2 tanda. Skrg bru relex sikit. Ni namanya contraction palsu atau ape ye? Sye bru 31 weeks 1st pregnancy. Harap jgn kecam ye.. Nk tnye pndpt shj. Tq smua.

1 Trả lời

Kalau mengeras + sakit perut dan pinggang setiap 5 minit, tu baru real contraction. Kalau tak, braxton hicks.

4y trước

🤗