Momy To Be

Hye, nk tnye la klu da msuk 4month ni, mcm mne ye rse klu ade baby ke x dlm perut ni, sbb bila org tnye, ade rse baby x dlm perut, sye xthu nk jwab ape, sbb mcm xde rse ape pun, cuma prut buncit sikit la.. Bleh share pngalaman ke untuk 4month ni, bru je msuk 4month

10 Các câu trả lời

Saya awal rasakan gerakkan baby. Stat prengnant 2&3bulan. Ada rasakan di geli2😆 ada di tendang🤯 ada rasa berpusing badan dia🤪 sekarang dah genap 4bulan.. Bersin pun dah rasa jantung dia bedegup. Alhamdulillah.... Semoga ibu2 yg tengah prengnant dan menunggu hari nak bersalin dipermudahkan segalanya, sihat segalanya. Aamiin....

Saya pun 4months skrg ni , hritu check up misi tanya dah rasa pergerakan ? saya cakap tak pasti tapi kadang2 rasa mcm buble2 dalam perut , misi cakap itu tanda baby awk gerak lah walaupun just rasa angin buble . Cuba nnt awk baring awk rasa geli2 mcm buble tu means dah rasa pergerakan nyaa .

baby kick mgkn belum rsa awl lg, tpy klu pn duduk@ baring diam, berbual dgn baby & ltk tgn bwh pusat. In shaa Allah bole rsa heartbeat baby. sy dh byk kali dpt rse sbb rajin borak2 & selalu doakn utk dia☺️ tpy x la tmpoh msa yg lma dpt rsa heart beat tu.

Apa punya soalan lah orang tanya . Ada ke dah tahu orang pregnant boleh tanya macam tu 😁😁 . Tak lama lagi dia gerak lah tu . Tapi macam baby saya dulu kalau orang nak rasa dia takkan kick pun , bila dengan mak dia elok je

4 bulan x de rasa lagi sis..klu tekan perut bwh pusat tu rasa keras tu ada lah babynya..td saya baru pegi check perut..nurse kata cuba rasa..ni tanda rahim dah membesar..saya pun baru 15w..

4 bulan bby dh gerak dh..sbb time tu bby dh ade nyawa..klau nk tahu bby gerak..awak akan rase perut kite ditendang..

4y trước

Slalu 18 or 19 week sis br bby tndang...klu rse tu bkn bby tndang..tu prgerakan usus

sy dah 4 bulan jugak. sy rasa baby gerak2. kalau nak tidur malam2 lagi lah rasa dia gerak 😂😅

4y trước

yaaaa 😂😂😅

sis akan rasa tendangan prtama baby kat perut.. klau sy pling aktif baby dlam Prut masa malam..

Baru masuk 4 months awal lagi sis. Nanti dah masuk 5 bulan baru start rasa baby gerak.

9mo trước

ya..sy pon 4 bln xrsa baby gerak lg..dh masuk 5 bln baru rse😊

X de rasa kna kick bby just rasa macm bubble to je