Scan early pregnancy

Salam semua. Boleh share tak bila waktu sesuai nak scan utk confirm pregnant? Saya baru 5w. Semalam pergi klinik sbb demam n ada inform doc saya pregnant. Jadi doc terus ajak buat scan tp gelap sbb pundi kencing kosong. So doc suruh dtg lg sekali time pundi kencing penuh. Tapi kalau nak scan 6w nanti takut tak nampak apa juga kang rugi pulak. Sbb doc tu suruh scan awal just utk confirmkan pregnant dan nak check kedudukan kantung. Agak2 kalau scan time 6w dgn pundi kencing tu penuh boleh nampak tak kantung?

20 Các câu trả lời

bg Sy , if sis risau pasal cost, mgkin blh pergi LPs 2 weeks.. kalau tidak, next week pergi la nk tenangkn hati🙂

Dulu saya 5week pergi tak nampak apa cuma ada penebalan rahim je then kena datang lagi 2 minggu. Better pergi 8week camtu.

2y trước

Saya pun sama. 5 week nampak dinding menebal sahaja.

biasanya klu patient yg jenis berisi lg bagus full bladder, senang nampak scan. tp cuba lg scan 2 minggu lepas ni

saya scan waktu 10w sebab nak make sure betul2 ada heartbeat. alhamdulillah masatu dah ada heartbeat

6 week kantung dh nmpk.....blh check...sbb sllunya 4 5 week ni ssh nmpk ...kcik lg.....

Macam saya, seawal 5-6 weeks dah boleh nampak. Cuba minggu ke-7 atau ke-8 pula ya.

sy time 5w hari tu da nmpk hehhe ..

Sy msa 4w scan dh nmpk kantung

Boleh tu sis

Boleh.