Heartbeat tak ada

Assalamualaikum maaf nak tanya , saya scan 8 minggu nampak kantung dan janin tapi tak ada heartbeat, normal atau tak ? Lagi 1 masa scan tu doc sruh kencing, doc kata pundi kencing besar baby tak nampk , ibu2 kalau nk scan memang kena kencing dulu ka atau kena tahan? #firstmom

3 Các câu trả lời

Masa saya scan tanggal 18/07,baru baru ni juga,saya scan kat polyclinic .Kandungan baru 7 week 6 day ,alhamdullilah dah jelas nampak janin dalam kantung tu.Tapi doktor takde ukur size or cek betul betul.Lagi pun saya nak gambar scan tu jer untuk rujuk klinik kesihatan untuk buka buku.Btw think positif jelah.Semoga kandungan kita baik baik jer

11mo trước

sis try g Sono ultrasound murah je sis Sy baru pergi td skli scan n print rm30 je..dia ukur betul²..masa Sy 6w dh g scan tp xnmpk sbb janin kecik sgt..cuma boleh ukur kantung je.hr ni Sy 10w n pergi dpt ukur janin dan dh boleh tau due...tp sis nk g scan Sono ultrasound kena buat appointment dulu lh

kalau priod regular, 8w tu by right dh nampak dh kantung n janin..utk heartbeat selalunya atas 10w...kalau nk scan first tri, pundi kncing full lagi bgus..akan sngkan doc nk nampakkan kantung

11mo trước

mgkin dia nk tgk option kdua kot..bila tgk bladder ada urin, xnmpak...cuba utk kencing lak..agknya;)

Sama time scan doktor tak benarkan pegi toilet kencing.Doktor suruh tahan dulu.

11mo trước

Susah dapat doktor yg betul betul ambil tau soal perkembangan janin.Maybe tak semua doktor yg camni,scan pastu dah settle.takde inform hearbeat janin ke apa ke.hampa