Batuk Berkahak

Salam semua, ank sya btuk berkahak sdgkn ospital da bgi ubat... Msih tak hilg kahaknya.. Da, mcm2, sya cube, hilgkan kahak ank sya.. Tpi msih ada.. Sejak mkn ubt jnis syrup yg ospital bgi... Njis ank sya warna hijau lumut.. Ank sya bru 3 month... Risau la sya kahaknya msih ade.. Ade ppe pndpt tak?

187 Các câu trả lời

Anak saya pakai minyak cengkih. Sy beli lepas tgk tiktok. Lepas seminggu pakai, dia muntah kahak. Sangat banyak. Berlendir je keluar. Lepastu lega dia boleh tidur malam. Kalau tak, start 3 pagi je kena berdukung sebab hidung tekak mcm tersumbat.

Boleh cuba buat tepuk percussion (boleh google)..lepastu sapu vics baby tutup pink tu dekat dada depan belakang..guna sterimar sembur sekali je dalam hidung(boleh refer doctor nanti) & lagi 1 cara mandikan dgn mandian lemon..

baby 3 month ada ubat ? seriusly ? setahu sy bayi new born tak ada ubat. dah bawak pergi klnik utk sedut kahak? ade tepuk2 kt belakang bahagian paru2 dgn tapak tgn bntuk CUPPING x cuba iktiar cra mcm tu and try apply you baby cream. insyaAallah

sama dengan sy .. anak dh 3bulan lebih, kahak tk hilang-ii. pakai youbaby pun still sama, malah naik ruam-ii. sy tanya klinik ad buat sedutan kahak ke ap tk, katanya tade plak. sedih rsa .. tatau nk buat camne lagi

2y trước

Sis boleh pergi klinik golden dekat gombak. Sy pergi sana untuk neb n sedut kahak

bwk g klinik or hospital sedut buang kahak. mcm sya smua petua ubat cream smua x jln ank 2 bln dari pntang 3 mnggu x okey² mnggu lepas bwk g hospital check in sna sruh nurse sedut 3 haritu alhamdulillah dh x ad kahak selsema dh hilqng

anak saya berumur 3 bulan lebih...sebelum ni dia minum susu 3oz tp sekarang minum susu dah berkurang 60 ml dan kadg² x habis minum...adalakanya minum terus muntah...anak saya ok je,sbelum ni dia ada batul kahak dan dah nep dan oxygen

Insyaa Allah , kak boleh cuba beri homeopathy . Masa saya dalam pantang , anak saya batuk dan selsema . Alhamdulillah , lepas bagi homeopathy makin membaik . Banyak keluar ikut najis . Sekarang anak saya nak masuk 3bulan

sy pn alami situasi yg sama,bby sy pn 3 bln,,selsema tidak,batuk pn tidak tp kahak tu kahak dr susu,tp geram sgt bl dgr bbunyi,,,sy rajinkn sapu minyak tropika dn letak potongn bawang bdekatan dgn ank,,ish naik geram sbbrnya

Ank Sy 2bln lbih btuk selsema dan berkahak.. Dh bwk pegi sedut kahak still sama.. Tp hari2 Sy cuci hidung baby guna spray sterimar dan ubat titik dlm hidung.. Dan sentiasa buat tepuk percussion.. Alhamdulillah baby ok..

3mo trước

Ubat titik dlm hidung tu better pegi klinik atau hosp akan dpt ubat tu. Mcm baby sy dpt dari hosp smlm pegi dia hidung tsumbat. Hosp bg neb then bg ubat. Alhamdulillah katanya paru2 clear xdak kahak. Cuma hidung tersumbat. Baby sy baru 2 bln lbh ja

sy guna cara tradisional.. layur daun sirih pastu sapu balm dekat daun tuu .. letak dekat dada depan dn belkg bayi .. cara ni kene rajin buat .. insya Allah berkesan .. anak sy dlm tempoh seminggu batuk+kahak berkurang