Batuk Berkahak

Salam semua, ank sya btuk berkahak sdgkn ospital da bgi ubat... Msih tak hilg kahaknya.. Da, mcm2, sya cube, hilgkan kahak ank sya.. Tpi msih ada.. Sejak mkn ubt jnis syrup yg ospital bgi... Njis ank sya warna hijau lumut.. Ank sya bru 3 month... Risau la sya kahaknya msih ade.. Ade ppe pndpt tak?

187 Các câu trả lời

saye beli minyak bunga cengkih letak dkat dada blakang dada n tapak kaki. dia berak pun kuar mcm kahak2 then mandikan air lemon 3hari means 6kali kalau siang n petang Alhamdulillah dgn izin Allah SWT lega dia. 🤲🏼

anak sy prnh selsema n batuk kahak bjgkit dgn sy. sy bg kerap susu bdn dgn calitkn pure minyak habatussauda pd tzone hidung, dgn calit kn setitik bwh lidah.. Alhamdulillah, kahak selsema keluar ikot najis berlendir².

Cuba guna garlic balm atau cream herba tropika. Anak saya pun 3 month berkahak juga guna cream herba tropika tu berkesan gak. Kahak keluar dgn najis. Waktu mlm sapu sikit kat batang hidung dia spy tido nyenyak dan selesa.

2y trước

Yg warna kuning tu.. Tube dia mcm pencuci muka. Cari kat shopee harga dlm RM30+

anak saya pun kena mcm tu..dia takda hinggus tp brkahak lendir di krongkong susah dia nak tdur dan tidak selesa..sya beli baby balm garlic..dlm brapa minit..anak saya muntah susu..kluar sekali lendir² ..try laa yer

ank sy skrg tgh warded dkt hospital sbb berkahak juga..usia 2 bulan..dh 5 hari sy dkt sini.anyway pg hospital je kalau bby ada kahak ni sbb kdg2 persekitaran kita xokay.hospital msti akan pantau lebih baik

Anak saya pulak batuk berkahak, pergi suction pun sama je. Last last saya mandikan dengan air panas suam + lemon setiap hari dan sapukan vicks dekat dada depan belakang dan hidung dia baru nampak kurang

Sama la anak saya pun mcmtu batuk berakahak juga kdang smpai muntah keluar kahak , mstu dh admit wad dh bgi uhat sejak mkn ubat njis anak sy pun wrna hijau juga dia tak berak mcm biasa 2 hari sekali

Sy pakai mamz oil utk batuk berkahak dn mamz baby cream utk cegah kahak.. alhamdulillah ank sy skrang da bebas kahak.. puan boleh cuba dptkn dlm fb ada jual xsalah klo kita ikhtiar kn😊

Batuk ni kategori batuk yg teruk sangat ke ? Baby saya pun selalu batuk tapi batuk yg uhuk2 tu x tahu la dia ngada2 saja buat ke apa. Risau juga takut mmg dia batuk baby 2 bulan stengah

anak saya pun batuk kahak ..doc baru beritahu positive RSV .virus yg tiada ubat ..antibodi sndri yg akan melawan virus ..kalau kuat akan sembuh ..kalau lemah akan kena semula batuk²