Bayi 2 bulan demam

Aslmkm&hai mummy..saya nk Tanya betul ke baby bawah 6 bulan jika selsemA/batuk kahak tiada ubat selain ubt demam/ubt titis hidung/sterimar atau pngunaan balm?jika ade bayi ibu2 yg demam umur 2 bulN ke ats please share..sebab ank saya dri pantang smpai sbuln lbih asik ulang hos kecemasan sbb btuk berkahak then alhmdulillh dh siht ikut petua2 lme..selalunye sya mntk suction klau truk sgt..then bru ni cucuk 2 buln ank tknk tidur siang lgsung n bunyi kahak suara ank pun dh serak sbb meragam tknk tido..sya ltk mcm2 balm n pngunaan mnyk bwg putih bby byk sgt munth lendir..hrini demam pulk..g kcmasan akn ulang yg sme..jdi sya gi klinik taj dn klinik trsbut beri saya ubt batuk khas tuk cairkn kahak..sya jdi waswas bole ke beri ubt pda byi 2 buln selain ubt demam..jika ade,share mommy's sya firstime bby kna demam n btuk kahak..terima ksih😭😭#pleasehelp #ingintahu #bantusharing

1 Trả lời

baby bwh 6bulan boleh bagi ubat yg doctor bagi je. bukan yg awk pandai2 pegi beli dkt farmasi luar. bagi je xde mslh pon. anak sye 4bulan demam pon doctor bgi je ubt ikut sesuai anak. sehari je dh kebah. jgn la biar kan anak tu sakit lama2. ikut je bpe ml yg doctor suruh bagii bpe kali sehari. lagi pon dia doctor kan dh mmg bidang die. die tau la mne yg boleh bgi mne yg xboleh bgi.

2y trước

tq share..sbb doktor kt kcmasan ckp bby 2 buln tiada ubat..6 buln bru ade ubt..tu firstime saya try swasta..boleh pulk..mommy ckp mcmtu lega laa sya..