Batuk Berkahak

Salam semua, ank sya btuk berkahak sdgkn ospital da bgi ubat... Msih tak hilg kahaknya.. Da, mcm2, sya cube, hilgkan kahak ank sya.. Tpi msih ada.. Sejak mkn ubt jnis syrup yg ospital bgi... Njis ank sya warna hijau lumut.. Ank sya bru 3 month... Risau la sya kahaknya msih ade.. Ade ppe pndpt tak?

167 Các câu trả lời

baby Sy pun pernah batuk berkahak umur 1 bulan ,sy bawah pergi klinik sampai kena sedut macm biasalah kahak masih ada tapi sejak sy letak obat weks dekat leher dan hidung anak sy syukurlah kalau dia batuk kahak keluar sekali dengan hingus nya . minyak kayu putih pun oke juga jganlah trlmpau bnyk rasa² yang tak pedas btl oke lah ,hingus dan kahak senang keluar tu .

baby Batuk jgn buat main sis...g ja hspital...ank saya Batuk 2 hari ja ..dh kna kuman dalam paru2 baby baru sbulan lbih...ni baru kluaq wad masuk PICU 10 hari..tolong alert...btw baby xda ubat sis...ubatnya antibiotik saja...ngn neb... antibiotik Pon yg air tu...bukan mkn...please jgn jd mcm saya...pic tu masa bby d PICU...sekarang Alhamdulillah baby dh sihat...

anak saya kena batuk berkahak Dan selesema...pi klinik, Doktor bagi ubat batuk Dan ubat titis....Dalam masa Sama, saya pakai streamer utk buang hingus kat hiding Dan pakaikan nasal spray utk elak hidung tersumbat... tiap2 Malam, anak muntah beserta kahak. sebelum anak tido, Kita urut dada nya...elakkan tempat yg sejuk. alhamdulillah, seminggu lbh dah baik

Sama lah.. skrg sy masih mencari penawar utk anak sy.. anak sy.. sampai penah nangis sampai biru hingga nyawa² ikan.... ditidurkan 2 hari , paru² jangkitan kuman.. warded seminggu lebih... skrg masih mencari apa yg sesuai utk anak... baru lepas tukar susu.. sbb susu lembu mungkin penyebab kahak bertambah.. skrg sy tukar susu beras (Novalac "NOVARICE")

Kalau kahak ni anak sya dr umur sebulan sampai sekarang masih ada kahak . Saya google ia normal sehingga bayi 1 tahun . Sb saya dah ke 3 klinik swasta semua cakap paru2 anak saya ok . As long as dia tak meragam nafas dia ok, mean dia sihat . Kalau dia nafas laju ada lekuk kat dada, tak nak myusu dan menagis mmg kne bawak ke klinik atau hospital

sy dr ank first klu batuk kahak, selsema dan demam. selalu buat minyak bwg putih.. mandi letak lemon. myk bawang putih tu bakar lps tu minyak (myk oil bby pon boleh. lps mndi saapukn dkt badan dpn blkg. tapak kaki. urut2 sikit dkt betis dan tapak kaki) lps tu tepuk blkd bby perlahan dgn keadaan bby meniarap. utk regangkn kahak. buat hari2..

anak saya demam bulan lpas ..cukup pakej demam batuk selsema...batuk berkahak..risau jugak saya masa tu..saya cuba minyak asmak tu sis..selawat dulu n niat utk sembuh..saya sapu kerap nipis2 kat badan hidung belakang badan betis dan tapak kaki..cubalah sis beli yg botol kecik pun cukup utk cuba ....sekurang2 kita dah ikhtiar sis..

sama lah macam anak sya. aritu sh warded dh 1 ari masa tu 2 bulan lebih. tapi dr tk bg ubat katnyaa memg tkde ubat. untuk bby. juz bg ubat selsema titk je. sbb masa tu anak batul dan selsema. now arini 3 bulan 2 ari selsema dan btuk berkahak tu masih ada lagi.. hmm say masa 2 bulan tu g sedut kahak tu. ok skjap tapi ni ada balikk

cuba buat dgn air didih nasi *waktu nasi yg kita masak tu tgh mendidih, ambik air nasi sesudu dua je. lepastu perah sedikit limau nipis dlmnya. *bila da sejuk, sapu kat dada anak. inn shaa Allah dia brnafas smooth je.

2y trước

kakak ipar saya ada jual minyak asmak ni., ready stock area kl. nak boleh ws saya 01137778399

Anak sy pn bru 3 bulan.. hr tu kena batuk berkahak… try mcm2 bg kluar kn kahak smpi bwa p hsptl.. hsptl sedut kahak tp smpi rumah msi ada lg kahak nya.. tjmpa post org kat fb.. letak bwg merah kat tapak kaki.. alhamdulillah 2 hari je bt kahak pn hlg.. ank sy pn tdo dgn slesa tnpa kahaknya.. syukur alhamdulillah….

9mo trước

Cara sy letak bwg Holland.. Yg kedua bakar bwg putih lenyekkn pastu campur dgn minyak telon n pastu sapukan kat dada baby