Batuk Berkahak

Salam semua, ank sya btuk berkahak sdgkn ospital da bgi ubat... Msih tak hilg kahaknya.. Da, mcm2, sya cube, hilgkan kahak ank sya.. Tpi msih ada.. Sejak mkn ubt jnis syrup yg ospital bgi... Njis ank sya warna hijau lumut.. Ank sya bru 3 month... Risau la sya kahaknya msih ade.. Ade ppe pndpt tak?

171 Các câu trả lời

Anak saya baru keluar hospital sebab pneumonia dan demam. Balik rumah saya pakai alat sedut hingus dan kahak yang ada jual kat farmasi. Saya faham perasaan tu. Najis anak pun warna sama macam warna najis anak puan. Saya tanya doktor masa kat hospital, doktor kata bila bayi sakit, perut pun terganggu.

2y trước

ada ya jual kat farmasi utk sedut kahak sis?

sy first cmni jg.. kahak jer.. sempat xleh brnafas,biru muka2..trsumbat saluran.. sy usahakn beli yg produk baby cream tu..sapu dkt perut ke dada,n ats blkg.. alhmdullilh lps dr sapuan tu dy smkin ok..kahak smkin ok, nfs pun lancar da skrg.. kahak keluar ikut najis.. skrg ni pun sy still pkaikn stp kli lps mndi..

Anak sy 3 bulan kahak tk hilang jugak. bila tidur dia tercungap2. tapi dada tak lekuk. dah bawak pi klinik swasta 3 klinik berbeza. sama je dia bagi ubat spray dkt hdung dgn dia sruh monitor dkt rmh je. dr cakap akan hlg. tapi kita as ibu overthingking sangat. tak kan smpai dada lekuk baru nak rawat kan

saya nk tukar susu anak saya.. tapi saya tk yakin.. saya nk cuba susu ape pon xtahu lagi sebb anak sy berkahak sy try enfalac tu pon punca anak sy berkahak smpai skrg ni baru nk hilang.. saya nm tukar sbb susu mahal pakai skrg nk tukar ke susu murah boleh ke ea sy jadi buntu ha takut dia berkahak balik

try pergi klinik homeopathy.inshaAllah.ubat mereka alhamdulillah Selamat utk bby Dan xde memudaratkn malah lgi mencegah .cume some people compare kan dgn ubt hospital ckp baby kecik2 dah mkn gula..sdgkan ramuan bkn guna gula pasir Pon .ubat hospital baby Pon Manis jugak..gula ape dia guna pulak..

anak Saya dari pantang,Dan baby dah 2 bulan batuk Dan kahak sampai susah nak bernafas..buat sedut kahak,iktiar mandi dengan air lemon,guna Dan sapu minyak cengkih Dan tropika dekat anak alhamdulillah mujarab..terus hilang bunyi kahak tu..lagi Satu kene rajin tepuk2 dada anak itu pun mmg membantu

if u are feeding breast milk no worries, Ibu pun amalkan makanan yang bagus avoid Ais, Mandi sekali sewaktu panas terik cukup. Harap bersabar, let the child fight with own antibiotic rather medical antibiotic, asalkan, minum ubat syrup as doc advice. hope recover soon

wasalam. ank saya skrg umur 3 bulan pun kena batuk berkahak bln lps.. dh bawa ke klinik kjaan swasta Dan hospital tp sama juga.. last2 saya ikhtiar guna mamz oil. Alhamdulillah kahak keluar melalui berak Dan muntah ank. skrg dh bebas kahak. ubat2 klinik Dan hspital tetap saya guna juga.

sekarang fully breastfeed or mnum susu formula,kalo breastfeed xyah risau,meniarapkan baby dan tepuk belakang badan baby,tp pastikan tangan ibu atau ayah di lengkungkan sedikit ,buat dengan kerap,boleh juga cube sapu minyak yg sesuai dengan baby seperti youbaby atau tasneem atau lain2

anak saya 3 bulan jugak ada kahak .tiap kali mandi saya mandi kan dgn air suam dan sapu minyak Cf -rub tasneem pagi petang. suhu bilik pon biase je ta bole sejuk sgt. dan stop trus susu fm ,dan sekarang alhamdulillah tido da ta berbunyi kt hidung , kalau ta tido die paling tergangu