Ubat pil rawat keputihan ketika hamil

Salam. Saya hamil 4 bulan. Pada awal kehamilan saya ada jumpa doktor di klinik swasta mengenai masalah keputihan saya. Doktor kata ini masalah biasa & saya tak perlu risau. Dia juga ada bagi ubat pil masuk kemaluan utk rawat keputihan tapi saya tak pernah guna. Bila check up di kk, lagi sekali doktor bagi ubat yg sama & kali ni saya guna ubat tersebut. Tapi dah seminggu macam takde hasil. Memandangkan saya masih ada ubat yg belum digunakan, saya ingat nak cuba masukkan sekali lagi. Soalan saya, boleh ke ibu hamil guna ubat ni lebih dari satu kali? Ada apa2 risiko ke

2 Các câu trả lời

kalau sy .. sy kerapkan pengambilan air masak .. sekurang-kurangnya 2L sehari .. and always kurangkan pengambilan makanan minuman manis .. tu je .. alhamdulillah keputihan ok xde masalah .. kalau kurang minum air masak.. keputihan prkat sikit

2y trước

ade jugak .. mmg dpt pill msuk bwh tu .. mse preggy anak 2nd mmg kurang minum air masak .. after dpt mcm tu n kene kencing kotor .. sy kerapkan minum air masak. Alhamdulillah lepastu semua ok .. dpt pill tu sekali je .. pastu ok dah

Yes. Dah pakai dua kali. Preg week19 skrg. Mmg kot senang pregnant lady dpt ni keputihan tp adakah klinik tlg sis cek dulu keputihan tu apa? Normally dorang ambik sample buat lab test dulu sebelum bagi ubat yg sesuai..