Redha..tawakal

Salam, saya dah redha & btawakal pada allah utk rezeki anak. Saya doakan semua yg sedang ttc dkurniakan buah hati dlm masa tdekat

16 Các câu trả lời

Wa'alaikumsalam...sabar ye puan percaya dgn rezeki allah....sye fhm perasaan puan sbb sye pun pernah melalui nye sye 8tahun tggu nk ada zuriat sndiri....dan tahun ni allah bg rezeki yg tk trduga sye hamil dan skrg sye tgh brpantang lg....puan jgn stress pikirkn soal ank ye...insya'allah puan ada rezeki nnti allah nk bg...lmbat dan cepat je...puan kne happy dan enjoy bersama suami...klu pikirkn soal ank nnti puan akn stress sbb akn tertanya2 npe puan blm hamil lg....puan jgn lupa amik mkanan yg sihat ye dan jgn lupa amal kn doa utk zuriat jg ye puan...sye doakan semoga allah tiupkn malaikat kecil di dalam rahim puan...aminn🤲🏻

2y trước

Tahniah sis @Nor Amirah...jaga kandungan baik2 ye jgn buat kje yg berat2...klu penat rehat jgn rushing buat kje...smoga dipermudahkn urusan sis ye

Allah sbar ye puan...sy faham sgt2 perasaan awk, sy pernah di kapal yg sama mcm awk almost 8 tahun kosong sy menunggu..awk jgn risau sy smpai dah tahap tak amik kisah dh psl zuriat dan tak terlalu excited fikirkan anak and takde dh perasaan cemburu dgn ank2 org..sy btul2 dh berserah pd Allah sbulat bulatnya tanpa henti berdoa hanya sy dan Allah mengetahui keseluruhan jiwa dan hati sy..syukur kehadrat illahi Allah telah kurniakan sy zuriat yg tidak di sangka2 😭 baru2 ni..smpai skrg masih tak terkata perasaan ini..😢 awk sabar tau jgn putus asa dan jgn putus berdoa ..and buat relax enjoy inshallah ..💪🏻

sy dh mmpunyai ank 3 org..umo 19..14..Dan 2 thun..dn skrg perkahwinan sy yg me 3..sy pn nk jgk ank sb suami baru nk sgt bby..tpi sy ckp pd suami berserah pd allah..jika Allah izn kn alhamdulillah kita akn Ada ank..sb msing² dh Ada ank..suami ank sme ex wife dye Ada 4 org sy pula Ada 3 org ank gn ex suami dlu..so umo sy skrg nie dh 41..smua ckp risiko Lau hmil lgi tpi ape pn sy berserah pd ilahi..jika Ada alhamdulillah jika xde pn alhamdulillah..doa bnyk² je..insyaa allah🤲😊

wassalam puan. puan jgn stress ye. sy almost 9 thn bru lekat .skg dh 23w.. doakn sy slmt bersalin n dmudhkn kandungan ini Selamat ... Allah tau lmbt cpt ikut kemmpuan hamba-Nya yg terpilih.. Selama ni sy tawakal sy redha je puan. DOA byk pd Allah.. insha'Allah Allah Maha Adil , Maha Berkuasa stiap sume perkara ...

As Salam sis.. InshaAllah ade rezeki Utk sis. Sy pn menunggu zuriat 7thun.Alhmdulillah skrg tgh prgnt 18week.bnykkn berdoa, jga pemakanan.. Sy amalkn stiap pagi mkn 3bji Kurma & susu. Jgn stress. Slgi kita ade rahim ade peluang Utk mengandung &melahirkn. Sis kna yakin. Allah sentiasa berada dismping org yg sabar.

tak terbayang puan-puan yang dah ttc 7-8tahun. saya yang ttc 10bulan pun dah merasa sedih sangat. saya doakan geng ttc semua diberikan zuriat yang soleh/solehah suatu hari nanti. InshaAllah. saya dulu pernah buat accupuncture, sebulan terus saya dah pregnant. mungkin ada yang boleh try jugak

sy doakan puan di berikan kekuatan & kelapangan dada dgn setiap ujian allah bg.. allah lebih tahu yg terbaik bila waktu nya tepat dia nk bg insyallah semua dgn izinnya .. jgn berhenti berdoa & ikhtiar .. semoga dipermudahkan urusan sis .. doakan sy juga ya 🥰

Sy ttc 1 year 2 month..PCOS both ovary, cycle 1 Letrozole fail, ni tgh rest 1 cycle..sy sedih jugak..sbb terpikir nk dpt sorang pun susah..tapi ape2 pun sy serah rezeki pada Allah hanya mmpu berdoa..sy doakan puan dikurniakn zuriat juga..#gengttc

sama2 kita berdoa puan. saya ttc anak pertama 8 tahun. awal tahun ni keguguran masuk 3 bulan. sekarang dah tawakal dan redha sebab umur pun dah 42

Wasalam sis . Saya pun ttc nk dekat setahun .. semoga Allah beri kekuatan untuk sabar menunggu rezeki zuriat dari Nya ..InshaAllah..