Sedih tapi redha

Tipu kalau sy kata sy x sedih tgk apps ni. Scroll2 bestnya tgk org post gmbr double line, gmbr baby, gmbr dah selamat bersalin. Kdg2 terdetik rasa cemburu dlm hati lagi2 bila kawan2 sekeliling yg khawin lagi lewat dari saya dah mengandung n dah bersalin dah pon. Pastu tmbah stress bila kakak2 ipar mengandung, mother in law asyik tanya dah ada isi ke, dah period ke bln ni. Sy pernah pregnant tp Allah belum izinkan lagi sy mengandung selama 9 bln smpai melahirkan. Sy gugur sebelum ni. Haihh. Sy redha. Betul2 redha. Tp fitrah sy sbagai manusia, hati sy ada jga rasa sedih. Sy mohon mummy2 semua doakan saya utk dpt mengandung lagi. Dan sy mengandung dlm keadaan baby sy sihat dan kuat. Trm kasih atas doa kalian. #TTC

7 Các câu trả lời

Sis kena yakin dekat Allah, letak 100% kepercayaan dekat Dia. Lepastu nak bagi elak sis rasa down, sis jangan tengok story kawan2 yang pregnant atau ada anak. sis mute je, sebab saya pun buat macamtu. Lepas saya letak 100% dekat Allah, akhirnya Allah bagi saya rezeki yang tak disangka. percayalah sis pada Allah. saya pun ada masalah period tak teratur sis

smoga dberikan rseki mngandung..sis cuba petua ni amalkan kurma blend dgn susu slama 7 malm.skali suami minum.doa slalu jgn ptus asa .. insyaa Allah ada rzeki.saya bg petua ja tau..😊

takpe sis. jgn bersedih. Allah tahu waktu yg terbaik utk sis dpt baby. sy doakan sis spy dikurniakan anak pd waktu yg terbaik. smg Allah rezekikan sis zuriat keturunan yg soleh solehah.

Rileks. "Dengan mengingat Allah hati akan menjadi tenang". Allah akan beri tepat pada masanya. Saya pun pernah berada di tempat sis. It's okay. Enjoy life for now.

semoga sis dan suami dikurniakan zuriat yang terbaik. InsyaAllah. Aamiin.

bnyk kn bersabar sis,,kuatkn semangat

insyallah