detail scan

Salam , saya cuma nak tanya .. Kalau kita buat detail scan dan dah nampak jantina , berkemungkinan scan tu betul atau sebaliknya ye ? Sbb saya dah start beli baju baby mengikut scan yang doktor bgtau tu , ada x yg penah detail scan girl bila bersalin keluar boy ?

12 Các câu trả lời

Ada .ms scan lain..lahir lain.. mcm adik ipa sy.. ms scan doc kata dpt bby pmpn nti....dh bli bju bby pmpn..skali lahir bby lelaki..😅✌hehe..mcm sy plak doc xkonpem laki or pmpn mmg scan pmpn..doc ckp kang bile dia beralih nmpk lelaki plak.dia kata dia xsure kang kata pmpn dpt lelaki..dia ckp cmni la puan kita doa jnji bby sht katanya😂....maka nk selamat bli la bju kaler yg bby pmpn n lelaki pn leh pkai.. hehe.. maka yg kuar mmg bby pmpn.. alhmdulillah la ni bby dh umo 7bln..

Sy buat detail scan masa 20w.. Sono tu mmg confident ckp girl.. Dlm video yg diberi pon die siap tulis girl siap anak panah kat part vagina tu.. Lps drp tu.. Tiap bulan scan xpernah nmpk jantina.. Tp makin menunggu hari ni.. Makin ramai yg teka bentuk perut sy baby boy.. Siap ada yg ckp gerenti boy.. 100% boy.. Berdebar sy nk tgu baby keluar.. Sbb baju2 kakak die semua dh basuh.. Byk skirt.. Baju ropol2.. Baju pink.. Headband.. Smua dh prepare dlm almari.. 😂

2y trước

bisa kat sono memang terbaik kan?dah booking kat sono tapi tak tahu bila nak pergi scan lagi…kalau orang tengok perut saya,dorang cakap gurl…suka makan manis2…

Mak sy cite masa dia scan sy dulu doktor kata lelaki....so mmg xbeli la baju perempuan sbb ade baju anak sulung lelaki.........kluar2 perempuan🤣🤣🤣......so mmg ade la possibility utk result scan baby nie berbeza dr ape yg doktor gtau...

Sy belum scan lg.sbb suami bz lg.nty free blh la nk g scan.sy ngn suami xksh girl ke boy.asalkn baby kami sihat dan sempurna..brg2 baby pn beli yg 2 2 blh pkai.sbb lau beli pink takut2 kuar dpt boy plk..hihi

Ada.. kawan saya... scan boy.. alih² keluar girl hehehe.. mcm mak sy pn scan girl.. alih² dpt boy.. sbb semua ni ketentuan dari Allah SWT kan.. so beli la baju wane putih ke kuning hehehe

Ssh nk jwb soalan ni😅. Sbb ni semua ketentuan Allah. Lg better sis beli je warna2 selamat. Nk beli pink boleh tp jgn terlalu byk. Mana la tau keluar nnt boboi plk.

Sy beli bju jnis boy girl bole pkai...so xd la pning² nk fkir....hihi...scan mmg doc bgthu jntina...tpi kuasa allah kn...kita x bole nk ckp laa....

Sis pon sama. Scan doc ckp boy. Jdi sya bli la brngan boy. Eh skli lahir girl 😅 rupa anak sya jdi boy sda gegara pkai pakaian boy😂😂😂

5y trước

Sy sama dgn sis!🤣siap muka baby mcm boy awal2 tu...kesian baby kena ketawa muka mcm boy..yg ketawa tu plk mak sdara die sblh suami..mjur la mommy x hempuk2 yg ketawa ms tu

sis dah berapa minggu sekarang?sama la saya scan 3kli termasuk detail scan sama jer..risau lg ni nak beli baju,ingt 31 hb ni nak nyoping..

Sis beli je baju kaler putih dulu.. baju new born beli sikit je dlm 8-9pasang. Nnti baby dh lahir blh shopping lg.. 😄