Dalam dilema

Salam nak tnya ada x ibu2 beli tilam baby mcm ni ? Berbaloi x,dpt pakai lama x hehe#bantusharing Edit : Seronok baca pendapat ibu2 semua 😆 Mmg betul fasa nb ni sgt la sekejap ,duk pk2 syg nak beli klu kejap sgt pakai nye Tp mengikut pengalaman anak2 sblm ni anak sy dua2 org jenis xmeniarap dan merangkak, depa jenis terus duduk,mengesot,panjat dan berjalan Btw lama dah teringin nak beli tilam lawa mcm ni,dari ank first lg ,tp ngenang masa tu harga bkn murah ,so beli alas tilam biasa je ..bila tgk kt shopee skg pun harga 80+ rsa syg jgk nak beli ,masa anak first sy beli BABY ROCKER tu je bila ank dah besar sikit , smpai skg masih sy masih simpan Duk pk n cari dari smlm dekat shopee alhamdulillah dpt harga yg rasa xrugi sgt klu beli rm68,mula2 jpe semua harga 80+.. Lg pun blh simpan utk anak/anak buah akan dtg nanti😁 #tqmommies

Dalam dilema
45 Các câu trả lời

Bg sy xberbaloi beli. Pakai ms newborn smpai 2bulan je. Bl dh meniarap mmg berguling2 dia keluar dr situ. Tp kalau nk puaskan hati, blh je beli. Baby cot lg okey, blh ltk ank dlm tu tarik ke sana ke sini smntra ibu buat kerja2 rumah trmasuk memasak dan mandi. Kalau dia nangis pun duk dlm tu je. Guna smpai lah had ketinggian ank xblh panjat baby cot tu. Mcm ank2 sy, smpai 1tahun lebih. Cecah 2tahun pandai panjat keluar sendiri dh. Maklumlah hero2 semua. Yg menolong punnn brsgguh2 tolong adik keluar dr situ. But a baby cott more worth money than this cute baby "bowl" hehehe...

Waalaikumussalam, macam saya setakat anak pertama ni, saya tak pernah beli lagi tilam macam ni. Saya beli tilam baby nipis. Tapi kalau sis dah lama teringin nak beli, beli je. Jangan risau. Hati pun rasa seronok dapat beli tilam yg lama kita teringin 😍💕💕. Kalau bab pakai tu, maybe pakai sekejap je. Tapi saya tak rasa membazir pun kalau beli. Kalau nnti anak dah tak guna, boleh sedekah dekat saudara mara yg bakal ada baby Tak pun simpan untuk next baby 🤭. Ini opinion saya.

4y trước

duk pk pakai sekejap je tp benda blh simpan bertahun😁😂 ..mcm sy beli rocker baby utk anak sulung tahun 2014 smpai skg masih simpan blh pakai utk adik2 die plak..

klu ikut pengalaman sya 4 org ank mmg tak perlu dan tak pakai pun.msa ank first semua benda exited nak beli last2 byak yg tak pakai.ada satu tilam sya beli masa ank first smp skrg adik dia yg umur 5 bulan pakai tapi kejap je boleh pakai sbb bby ni aktif sgt pusing sana sini🤣..tuan yg punya tilam tu dah umur 19 tahun skrg ni.sya ni jenis yg cermat simpan barang2 ank 4 keturunan masih boleh pakai lagi.😆

tengok ramai reply cakap x berbaloi 😂 Mungkin lebih elok beli baby cot atau playpen (yg multifunction jadi travel cot sekali). kalau dah sampai had tinggi pun boleh tanggalkan besi support tengah2 tu and level tilam nanti jadi sama level ngan lantai (kalau dia nak tidur situ lagi la. kalau x, still boleh jadi tempat main dia)

tak berbaloi sbnrnya. sy dapat tilam ni dr sil sy.anak sy nanti adalah generasi yg ke4 pakai tilam ni sbb semuanya yg sblum anak sy pakai setakat sebulan camtu je. even da masuk usia 4 tahun tp still cantik sbb lepas je abis guna basuh n simpan plastik balik. kalo awk plan nk guna cam kami..boleh la kot beli hehe

kalau ank 1st mmg excited nk beli tilam ni..walaupun tak pasti berguna atau tak..tapi its ok kalau still nk beli sbb excited n utk kenangan..tpi bila dah masuk ank 2nd dah ada pengalaman dah tau yg mana berguna atau tak utk baby n ibu nnt..dah boleh short list dah

Tengok size juga kot sis.. Ada je yg baby nest ni boleh jadi mcm tilam biasa.. Saya baru beli dekat shoppe, cari yg tak mahal sngt.. InshaAllah kalau baby kecik boleh pakai lama.. Kalau besar tak pelah pakai sebulan dua😁 Baby first memang excited lebih😍

Kalau mcm saya dari golongan berjimat cermat Dan mudah rasa rugi kalau barang xdpt guna lama, mmg xbeli. Tp kalau untuk merasa, tak salah beli. Boleh let go murah2 asalkan condition tiptop ada je org sanggup beli secondhand 👍

4y trước

die punye teringin dari anak sulung lg 😆 duk pk xpakai lama ,tp blh simpan utk anak2 seterusnye .😁

xbrbaloi cam rugi je🤣cz sy beli pki nb smpi 2bln je.. lpstu dh xpki lagi budak dh niarap guling2..skrg sy beli katil single je la tepi tu sy halang biar tak jatuh beli kat shoppe..

Actually kan..tilam ni boleh buka tau.jadi tilam baisa.kalau ada katil baby boleh je masukkn dlm katil tu.sy beli tilam ni da 4tahun still elok.tebal.tp terpulang dekat awak la